Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP’nin Adana’da daha çok milletvekili çıkarması ve Muharrem İnce’nin 13. Cumhurbaşkanı olabilmesi için yoğun bir mücadele örneği sergiliyor.
27. Dönemde aday gösterilmemesine rağmen partisine ve tüm parti örgütlerine, milletvekili adaylarına, Adanalı hemşehrilerine olan inancıyla gecesini gündüzüne katan Tümer, İl Başkanı, belediye başkanları, il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra milletvekili adaylarıyla adeta kapı kapı dolaşıyor.
“DOĞALDIR”
CHP Adana İl Başkanlığı’nın hazırladığı ve Adana’nın tüm ilçelerini kapsayan seçim programını aksatmayan, kendisini milletvekili yapan partinin merkez yönetiminin bu kez milletvekili adayı olarak yeni isimlere yer verdiğini, bu kararı da doğal karşıladığını ifade eden, partisinin başarıya  ulaşması için vatandaşlarla birebir görüşen Tümer, Yüreğir’in Anadolu ve 19 Mayıs mahallelerindeki çalışmalara katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin öncelikle huzura, refaha, barış ve kardeşlik dolu günlere ulaşmasının mümkün olduğunu ifade eden Tümer, yoksul halkın adeta iş, ekmek, özgürlük çığlığı attığını ifade etti.
Adana’nın kenar mahallelerinde yürek burkan hayatlara tanık olmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Tümer, esnaf ve sanatkarın, işçinin, emekçinin, tarım işçisinin, küçük çocukların, öğrencinin, emeklinin olumlu yönde bir değişim beklediğine dikkat çekti.


“BİZİM KOLTUK DERDİMİZ OLMAZ”
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye olan sevginin dalga dalga yayıldığını dile getiren Tümer, “Sayın Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu gibi bizim de bir koltuk sevdamız, derdimiz olmadı. Hepimizin ortak amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin kaosa sürüklenmesinin önüne geçmek, üretimi teşvik etmek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çağdaşlığı ve bilimi esas alarak laik bir sistemin devamını sağlamaktır. Bu amaç uğruna milletimizin refahı ve mutluluğu için hiçbir beklentimiz olmadan ülkemizin önünün açılması için mücadelemizi hızlandıracağız. Tek derdimiz Türkiye’dir” dedi.
KARARLI, AZİMLİ…
Samimi çalışmalarıyla parti örgütlerinden, milletvekili adaylarından ve ortada hiçbir seçim ya da seçim söylentisi olmadan gezdiği yerlerde gördüğü insanlarla yeniden gururla selamlaşan Tümer, “Adana’nın insanları, toprağı, doğası, havası, suyu, nehirleri paha biçilemez bir öneme sahiptir. Bugüne kadar hangi sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorsak bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle elimizden gelenin en iyisini yaparak hemşehrilerimize layık olmaya çalışacağız” diye konuştu