Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki yapıların iç mimarisine, tasarımına ve kalitesine önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Çalışmaları kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyelerine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Tümer, iç mimarların yeni dönemde ülkemiz ve kentimiz için başarılı çalışmalara imza atmalarını diledi.


İÇ MİMAR İSTİHDAMI ARTMALI
Yaşamın güvenliği ve kolaylığı açısından yapıların iç mimarilerinin, tasarımlarının ve montajın yanı sıra malzeme kalitesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Tümer, “Ülkemizde iç mimari, tasarım, yapım ve malzeme hatası nedeniyle acil servis kapısından içeri giremeyerek sedyeden düşen hastaya tanık olduk. Okulda üzerine lavabo devrilmesi nedeniyle ölen çocuğumuz var. Dikkat etmemiz gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde iç mimar istihdamı artmalı. Kentlerde ve yapılarda yaşam kalitesinin yükselmesi için mücadele eden, bilimsel çalışma yapan kesimler desteklenmelidir” dedi.


ÖNEMLİ BİR GÖREV
İç mimarlığın, dünyayı anlamakla birlikte, edebiyatı, kültürü-sanatı bilmeyi gerektirdiğini, bu açıdan bakıldığında iç mimarların önemli bir görev üstlendiğini anlatan Tümer, “Yapıların değeri iç mimarların dokunuşlarıyla daha çok önem kazanıyor. Bu anlamda mesleği değerli buluyorum” diye konuştu.
İNAN, ÜYELİĞE ÇAĞIRDI
Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden Oda Başkanı Çağkan İnan ise “Mesleğimizin önemini tüm kesimlere anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye genelindeki üniversitelerde sadece 38 iç mimar öğretim görevlisi var. Halbuki hemen tüm üniversitelerde iç mimarlık bölümü var. Üniversitenin ilgili bölümleri de iç mimarlara gereken önemi vermeli” dedi. Türkiye genelinde 65 bin mezun iç mimar olduğunu ancak TMMOB’ye kayıtlı iç mimar sayısının 5 bini geçmediğini anlatan İnan, iç mimarları Adana ve tüm Türkiye’deki şubelere üye olmaya çağırdı.