Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tüm kazanımlarına karşı yapılan haksız ve hukuksuz uygulamaların Türkiye’yi geriye götürdüğüne işaret etti. TBMM’nin kurulmasının ülkemiz adına bir dönüm noktası olduğunu, parlamenter-demokratik sistemin sosyal ve ekonomik gelişmişliğe ışık tuttuğunu ifade eden Tümer, 1920’de milletin kendi kaderini eline alarak var olma mücadelesi verdiğini, 16 Nisan’daki referandumda ise milletin tercihine ipotek konularak ulusun yarısının ötekileştirildiğini kaydetti.
Referandumda yoğun bir mücadele veren ilçe örgütleriyle görüşmelerini sürdüren Tümer, bu kapsamda Adana’nın en uzak ilçesi Tufanbeyli, ardından Saimbeyli ve İmamoğlu ilçe başkanlarının yanı sıra ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

MÜHÜRSÜZ SEÇİM!
Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz oy pusulalarını tarihte görülmemiş bir şekilde seçim devam ederken geçerli saymasının hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadığını vurgulayan Tümer, “Kaç adet mühürsüz oy pusulasının sandıklara sızdırıldığı bilinmemektedir. Dolayısıyla YSK başkanının açıklamaları da yok hükmündedir ve seçim geçerli değildir” diye konuştu.
Türkiye’de yüzde 50’den fazla bir kesimin parlamenter demokrasiye ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıktığını dile getiren Tümer, iktidarın devletin gücünü kullanarak gerçekleştirdiği tüm zorlamalara, tehditlere ve hilelere rağmen başarılı olamadığını kaydetti.
GERİYE GİDİŞE DİKKAT ÇEKTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP örgütlerinin canla başla çalışarak ülkesinin geleceğine olan inancını vatandaşlarla paylaştığını vurgulayan Tümer, Türkiye’de sorunlar yumağına yenilerinin eklendiğini belirtti.  Türkiye’nin ekonomik bir darboğazdan geçtiğini, yatırım ve büyüme olmadığı için işsizliğin de gün geçtikçe arttığını söyleyen Tümer, tüm alanlarda gözle görülür bir geriye gidiş yaşandığını vurguladı.
Vatandaşın iş-aş derdinde olmasına rağmen ülkenin geleceğinin ipotek altına alındığını, özgürlük ve demokrasiden eser kalmadığını kaydeden Tümer, “Olağanüstü Hal (OHAL) şartlarında yapılan bir seçim ülkemize hiç bir şey kazandırmadı. Aksine toplum tam olarak ikiye bölündü. Tüm olumsuzluklara rağmen bizler, vatandaşlarımızın birlik beraberliğini göz önüne alarak hareket edeceğiz. Bu ülkenin umudu olduğumuzu bilerek yola devam edeceğiz” diye konuştu.
İLÇE BAŞKANLARI KARARLI
Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ise, "Tufanbeyli'de tüm kesimlere dokunmaya çalıştık. Devletin tüm olanaklarını kullandılar. Bu nedenle istediğimiz oy potansiyeline ulaşamasak da geleceğe dair umutlarımız yeşerdi" dedi.
Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Yazıcıoğlu Doğan da, "Partimizin ivme kazanması, ülkemizin geleceğe güvenle bakması için mücadele ettik. Çalışmalarımızı umutla devam ettireceğiz" diye konuştu.
İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ise, "CHP sadece kendisi için mücadele etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm vatandaşların hakkını savunuyor. Biz de ilçe örgütü olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.