Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türk insanının yaşam standardının düştüğünü, halkın yoksullaştığını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarının yanı sıra Adana’daki temaslarını da aralıksız sürdüren Tümer, bu kapsamda Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Ekonomiden işsizliğe, sağlıktan eğitime kadar birçok konuda hemşehrileriyle görüş alışverişinde bulunan Tümer, alım gücü düşen vatandaşın üst üste hayata geçirilen zamlarla adeta şoke olduğunu vurguladı.

“EN PAHALI YAKITI KULLANIYORUZ”
Dünyanın en pahalı yakıtını Türk insanının kullandığını, kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü dile getiren Tümer, yoksulluk ve işsizliğin yanı sıra toplumun adeta kutuplara ayrıldığını, Türkiye’nin yeniden laik, demokratik, parlamenter sisteme dönmesinin elzem olduğuna dikkat çekti.

“HER MUHALİF SES, TERÖRİST İLAN EDİLEMEZ”
Partili bir Cumhurbaşkanının tarafsız olamayacağını, bir kişinin iki dudağı arasından çıkan kararların kısa süre sonra yanlış olarak insanların karşısına çıktığını dile getiren Tümer, “Nitekim toplumda derin bir ayrışma söz konusu. Muhalif tüm sesleri terörist olarak değerlendirmek, terör örgütleriyle ilişkilendirmek kimseye yakışmaz. İnsanları dili, dini, mezhebi nedeniyle ayrıştırmak kimseye fayda sağlamaz. Ülkemizin refaha ve huzura ihtiyacı var. Türkiye, ancak laik demokratik parlamenter sistemle, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yönetilirse muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilir. Türkiye’de kendi vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapan bir anlayışı hiç kimse kabul etmemelidir” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ

Sarıhamzalı Mahalle Muhtarı Abdullah Argun’u da ziyaret eden Tümer, vatandaşlardan ve muhtardan gelen sorunları da tek tek not ederek yetkililere aktardı. Tümer, kendisini Sarıhamzalı’ya davet eden mahalle sakini Süleyman Seleci ve CHP mahalle temsilcisi Mehmet Doğan’a, misafirperverlikleri için mahalle halkına teşekkür etti.