Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, işçi, emekli, memur, öğrenci, öğretmen, yaşlı, çiftçi,  iş dünyasının, kısacası toplumun tüm kesimlerinin ekonomik bir çıkmazla karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşlardan gelen sorun ve talepleri dile getirmeye özen gösteren, meclis oturumlarında hemen her hafta gündem dışı söz alarak halkın dertlerini anlatan Tümer, Türkiye’de görmezden gelinemeyecek bir ekonomik krizin baş gösterdiğini ifade etti.
Adana’nın Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi’nde 50 yıldan bu yana mahalle halkına hizmet sunan meşhur Bircan Kıraathanesi’ndeki hemşehrileriyle bir araya gelen Tümer, kıraathane sakinleriyle dertleşti.

"HER ŞEYE ZAM YAPILDI"
Mutfak malzemeleri, giyim, içecek, sebze-meyve, ulaşım, barınma, konaklama, akaryakıt başta olmak üzere her şeye fahiş zamlar uygulandığını, çalışanların ve emeklilerin maaşlarına herhangi bir zam yapılmadığı gibi asgari ücretten de kesintiye gidildiğini ifade eden Tümer, “Hükümet her alanda para toplamanın derdinde. Her şeye zam yapıldı. Vergiler artırıldı. Adı konulmayan bir ekonomik kriz yaşanıyor ancak hükümet yetkilileri bu krizi görmezden gelmeye çalışıyor. Her şeyi güllük-gülistanlık göstermenin derdindeler. Ülke gerçekleriyle hareket etmek zorundayız. Vatandaşı bu aşamada düşünen yok. Zamlar vatandaşın belini kırıyor. Halkın alım gücü her geçen gün biraz daha düşüyor” diye konuştu. Kıraathane sakinleri ziyareti için Tümer’e teşekkür etti.