Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kamu kurumlarında 6 ay süreyle çalışan geçici işçilerin bayram öncesi ve okulların açılmasına kısa bir süre kala ekonomik travmaya sürüklendiği gerekçesiyle Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmak üzere soru önergesi hazırladı.
“İŞÇİLER VE AİLELERİ MAĞDUR OLDU”
Kamuda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 6 ay çalışma şartına tabi tutulan geçici işçilerin, iş akitlerinin bayram öncesi feshedildiğini kaydeden Tümer, “Tüm Türkiye’de sayıları yüz bini aşan, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Adana’da ise binlerce işçi 2017 yılı iş akitlerinin sona erdirilmesi nedeniyle ailelerinin bayram ihtiyacını karşılayamayacağı gibi çocuklarının okullarına hazırlık sürecinde de ekonomik travma yaşayacaktır” dedi.
“İŞÇİLERİ GERİ ÇAĞIRIN”
Bu nedenlerle Başbakan Binali Yıldırım’a işçilerin çalışma sürelerini uzatma çağrısında bulunan Tümer, şu sorulara yanıt arayacak:
“Kamuda 6 ay çalışma şartına tabi olan işçilerin, işçi ihtiyacı olan kurumlarda daha fazla süre boyunca çalışmalarını sağlayacak bir düzenleme getirilecek midir?
- Bayram öncesi ve okulların açılmasına kısa bir süre kala işten çıkarılan işçilerin 2017 yılına özel olarak yeniden işe çağırılması için bir girişimde bulunacak mısınız?
- Geçmiş hükümetleriniz döneminde konuyla ilgili düzenleme yapılacağına dair söylemler yerini uygulamaya bırakacak mıdır?
- Adana’da binlerce ve Türkiye genelinde 100 binden fazla geçici işçinin aileleriyle birlikte ekonomik mağduriyetlerinin giderilmesi için acil bir çağrınız olacak mıdır?”