Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Star Gazetesi’nin 07.04.2017 Cuma günü 13. Sayfadan yayınlanan “CHP’den Fetö tarzı kumpas” başlıklı habere sert tepki gösterdi.
25 Mart 2017 Cumartesi günü Kozan’da kahvehanelerde dağıtıldığı öne sürülen bir afişin kendisine mal edilmesini ‘çirkin’ olarak değerlendiren Tümer, “25 Mart Cumartesi günü Kozan’da değildim. Anılan tarihte Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Adana temasları kapsamında düzenlenen etkinliklerde kendisine eşlik etmiştim. Tamamen yalan içeren haberi ve haberi servise koyanları esefle karşılıyorum” dedi.

“BAŞKA KAPIYA GİTSİNLER”
‘Şerife Güzel – Ankara’ mahreciyle yayınlanan haberin tamamen hayal ürünü olduğunu kaydeden Tümer, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partimizin tüm örgütlerinin ve milletvekillerinin olduğu gibi benim de Fetö’ye ve bu tarz kumpaslara ihtiyacımız olmadı, olamaz. Fetö’yle ilişkilendirmek istedikleri siyasiler varsa başka kapıya gitsinler. Bizim ‘Hayır’ kampanyamız tamamen gerçekçi, halkın ayağına giderek ve partimizin hazırladığının dışında hiçbir materyal kullanmadan gerçekleştirdiğimiz kampanyayı ihtiva etmektedir. Kaldı ki ne Kozan’da ne Feke’de, ne Aladağ’da, ne de Adana’nın diğer ilçelerinde hiçbir afiş ve broşür dağıtmadım. Partimizin 18 maddelik Anayasa’yı ihtiva eden afişlerini dağıtmak da benim için onur vesilesidir. İl ve ilçe örgütlerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız da partimizin resmi afişi olan ve içeriğinde tamamen Anayasa maddelerini içeren materyalleri canla başla dağıtmaktadır. Halkın özgür iradesinin sandığa yansıması için ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa yasal yollardan halkımıza anlatmak boynumuzun borcudur.”