Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘Adalet Yürüyüşü ve Mitingi’ne katılan milyonlarca insana teşekkür etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan başlayıp 9 Temmuz 2017 Pazar günü İstanbul Maltepe’de sona eren ‘Adalet Yürüyüşü’nün kutlu bir yürüyüş olduğunu kaydeden Tümer, “25 günlük yürüyüşümüz Maltepe’de 2 milyondan fazla vatandaşımızın katıldığı tarihi bir mitingle taçlandı. Hiçbir siyasi amaç gütmeden sadece adalet isteğiyle, barışçıl, demokrat, hoşgörülü bir eylem gerçekleştirdik ve bu eylem tüm dünyaya örnek oldu” diye konuştu.

“SADECE ADALET İÇİN HAYKIRDIK”

Yürüyüşün sadece bir partinin değil adalet isteyen herkesin olduğunu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş boyunca tüm kesimlerden büyük destek gördüğünü ifade eden Tümer, “450 kilometre yolu hep birlikte onurla, gururla yürüdük. Adaletin tek kişi için düzenlenemeyeceğine olan inancımızla 80 milyon vatandaşımız için yürüdük. 25. günde Maltepe Sahili’nde toplanan milyonlarca insanımız sadece Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla adalet için haykırdı” dedi.

“BARIŞA, DEMOKRASİYE İNANIYORUZ”

Yürüyüş güzergahı boyunca iyi niyet ve güler yüzlülüğünden, insani yaklaşımından taviz vermeyen, dil, din, renk, ırk, mezhep ayrımı yapmadan kendisine ve adaletli bir Türkiye isteğine destek veren tüm bireyleri sevgiyle karşılayan, sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen insanın protestosuna dahi saygıyla yaklaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Genel Merkez yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, personeller, danışmanlar, foto muhabirleri, kameramanlar ile güzergah boyunca güvenliği elden bırakmayan polis ve jandarma teşkilatına, gazetecilere, miting için örnek bir organizasyon gerçekleştiren İstanbul İl Başkanlığı ve Maltepe Belediye Başkanlığı’na teşekkür eden Tümer, “Hakkın, hukukun, adaletin tesisi için bundan sonra daha çok çalışacağız. Barışa, demokrasiye, insan haklarının varlığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ADANA’YA AYRICA TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamasında Adana il ve ilçe örgütlerine de ayrı bir parantez açan Tümer, “Adana İl Başkanlığı bünyesinde 25 günlük yürüyüş boyunca tüm örgütlerimiz gerek katılım gerekse destek mesajlarıyla kortejde yer alan herkese büyük moral ve motivasyon sağladı. Maltepe’deki büyük mitingimizde yer alan il başkanlığımıza, partililerimize ve binlerce Adanalıya, belediye başkanlarımıza, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları ile belediye meclis üyelerimize, delegelerimize, parti üyelerimize, sivil toplum örgütlerinin değerli başkan ve yöneticilerine içtenlikle teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“GELECEKTEN UMUTLUYUZ”

Tümer, milyonların içerisinde yer alarak tanıklık ettiği, tüm Türkiye ile dünyanın takibinde olan yürüyüş ve mitingin Türkiye’de adaletin tesis edileceğine olan inancı tazelediğini, ülkemizin çağdaş geleceğinden umutlu olduğunu sözlerine ekledi.