Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, toplumun tüm kesimlerine ulaşma çabası ile dikkat çekiyor. Adana’daki hemen tüm sivil toplum örgütleri ile farklı inançlara sahip grupların, spor, iş, siyaset, kültür ve sanat dünyasının davetlerine olabildiğince katılmaya çalışan Tümer, hafta sonu yine yoğun bir programa imza attı.

MÜHENDİSLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Hafta sonunda Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin 62. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan Tümer, Genel Başkan Ali Ekber Çakar ve Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi ile mesleğin sorunlarını konuşma olanağı buldu. Tümer, gazeteci-yazar Sunay Akın’ın ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreci özetlediği sunumu da izledi.

ATATÜRK KONFERANSINDA…
Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun 103 yaşındaki sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ı ağırladığı konferansa katılan Tümer, Çığ’ın Cumhuriyetin kuruluş yılları ile Atatürk’ün farklı yönlerini anlattığı etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti. Tümer, Çığ’a teşekkür plaketi takdim etti.

FOTOĞRAF SERGİSİNDE…
Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’ndaki sanat fuayesinde fotoğrafçı Hüseyin Kuşdemir'in Adana tarihini konu alan fotoğraf sergisini de gezen Tümer, buradaki vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY’I TEBRİK ETTİ

Tümer, 2016 Rio olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden ilk tenisçi, Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü'nde yetişen Çağla Büyükakçay’ın Adana Rotary Kulübü'nün meslek hizmetleri ödülüne layık görüldüğü törene de katıldı. Büyükakçay’ı tebrik eden Tümer, törende birçok sivil toplum örgütü başkanlarıyla görüş alışverişinde bulundu.


MAÇTA…

Adanaspor ve Adana Demirspor ile basketbol ve hentbol karşılaşmalarında da Adanalı sporcuları yalnız bırakmayan Tümer, bu kez Adanaspor maçı için 5 Ocak Stadı’ndaydı. Kaplan'ın lider Başakşehir karşısında oynadığı üstün futbolun sevincini yaşayan Tümer, karşılaşmanın 1-1 bitmesine üzüldü. Tümer, “İyi oynayan taraf bizdik. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Başakşehir’in lider olduğu Süper Lig’de Adanaspor’un daha iyi noktalara ulaşacağına inanıyorum” diye konuştu.


KİLİSEDE…

Tümer, karşılaşmanın hemen ardından Bebekli Kilise'de noel ayinine katıldı. Burada kendisine konuşma imkanı sunulan Tümer, tüm dünya insanlarını barış ve kardeşliğe çağırdı.


DÜĞÜNDE…

Tümer, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Reis ve Özgecan çiftinin düğün töreni için Tüyap Fuar Alanı’nın yolunu tuttu. Tümer, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bazı belediye başkanları ve bürokratlarla birlikte genç çiftin nikah şahitliğini yaptı.