İlçelerde, beldelerde, yoksul semtlerde ve varoşlarda sevgi seliyle karşılanan, CHP’ye oy vermeyen kesimin de büyük desteğini alan Çetin, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Parti örgütleri, kenar mahalleler, ilçeler ve köy gezilerinin ardından sivil toplum örgütleri ziyaretlerine başlayan Çetin, Adana’da kurulu Tuncelililer Derneğini de ziyaret etti.

ÇETİN İLE SEÇİM KAZANILACAĞINA İNANIYORUZ

Dernek Başkanı Yılmaz Zeroğlu,  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduklarını, CHP için çalışacaklarını belirterek, “Biz, aynı zamanda aday gösterilmesi halinde seçimi kazanacağına inandığımız Soner Çetin’ini de sonuna dek destekleyeceğiz” dedi.

Adana’da, Tuncelililerin yoğun olarak yaşadığı semtlere yıllardır hizmet verilmediğini anlatan Zeroğlu, sadece kendi yaşadıkları değil, tüm yoksul kesimlerin yaşadığı bölgelerin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

KENDİMİZİ ADANALILARDAN AYRI GÖRMÜYORUZ

Alevi Kültür Dernekleri eski Başkanı Kemal Çelik de, kendilerini Adana halkından ayrı görmediklerini belirterek, “Biz köken olarak Tunceliliyiz ama bu kentte yaşıyoruz. Kendimizi öz Adanalı olarak görüyoruz. Çocuklarımız burada doğdu, büyüdü ve burada yaşıyor. Bu kente karşı sorumluluğumuz var. Bu nedenle Adana’nın geleceğini düşünmek zorundayız. Biz, sadece herkese eşit mesafede olan bir belediye yönetimi istiyoruz” diye konuştu.

Dernek sekreteri Efraim Özdemir Çetin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken,

Son sözü Çetin aldı.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Soner Çetin, hizmetlerde ayrımın olmadığı, çifte standardın ortadan kalktığı bir dönemi başlatmak gibi iddiaları olduğunu söyledi.

KİTLELERİN UMUDUNU UMUDUMUZA EKLEDİK

Çetin, “Biz, sizlerin yaşadığı, yoksulların yaşadığı bütün mahalleleri, semtleri, köyleri biliyoruz. Biz, yoksul kitlelerin nasıl duygularının sömürüldüğünü de biliyoruz. Sizlerin yaşadığı bölgelere neden hizmet verilmediğini, neden ayrımcılık yapıldığını da biliyoruz. Bu kenti rantla palazlandırılanların, yağmanın, talanın, çetelerin kenti olmaktan biz kurtaracağız. Bizim iddiamız büyüktür. Bunu başarmak için önce aday olmak, sonra da seçim kazanmak gerekiyor. Biz, kitlelerin sevgisi ve güveniyle, onların bize olan umudunu umudumuza ekleyerek yola devam ediyoruz” dedi.

KANAYAN YARALARI VAR

Katılımcı, şeffaf, dürüst bir yönetim anlayışını hakim kılacaklarını ifade eden Soner Çetin, belediye başkanının her kesimin ve kentte yaşayan herkesin başkanı olduğunu vurguladı. Çetin, “ Bu kent, yıllarca ihmal edilmiştir. Sahipsiz bırakılmıştır. Biz Adana’yı da halkımızı da sahipsiz bırakmayacağız. Bu kentin kanayan yarası işsizlik ise işsizliği ve yoksulluğu yenmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Uzman bir kadroyla bu projeyi hazırladık. Bu kenti nefes alınmaz halinden kurtaracağız. Engellilere, kadınlara, gençlere sosyal yaşam alanları açacağız. Felç olmuş trafiğine de bir çözüm bulacağız. Mahalleleri çöp yığınları içinde, pislik içinde bırakmayacağız. Yolları çamur deryasından, tozdan, çukurdan kurtaracağız. Biz bu kenti yaşanılabilir bir hale getireceğiz” diye konuştu. 

ADANA’NIN YENİDEN KURTULUŞU OLACAK

CHP’ye oy vermeyen kesimlere de ağırlık verdiklerini kaydeden Çetin, toplumun taleplerinin genel olarak aynı konular üzerinde yoğunlaştığını, varoşların dışında yaşayanların beton yığınlarından, sosyal yaşam alanları ve yeşil alan olmayışından yakındığını, varoşlarda ise hizmet gelmeyişinden şikayet edildiğini söyledi. Çetin, “Varoşlardan en lüks semtlere kadar işsizlikten yakınıyorlar. Adana’da iddia ediyorum ki içinde işsiz olmayan bir tek apartman dairesi yok. Varoşlar ise işsizler ordusu gibi. Yoldan, trafiğe, işsizlikten, yoksulluğa, toplu taşımadan, çarpık kentleşmeye kadar her konuda projelerimiz hazır. Bu arada bize olan destek mücadele azmimizi büyütüyor. Kentin her yerinde insanlar bizim için, CHP için çalışıyor. Bu umut ve inançla biz yapılacak seçimi Adana’nın yeniden kurtuluşu olarak görüyoruz. Çünkü iddiamız büyük. Sadece Büyükşehir değil, tüm merkez ilçeleri kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Ziyarette, dernek Başkanı Yılmaz Zeroğlu,  Başkan Yardımcısı Murat Dolu, Dernek Sekreteri Efraim Özdemir, Yönetim Kurulu üyesi Songül Çelik, Alevi Kültür Dernekleri eski Başkanı Kemal Çelik  ile dernek üyeleri da hazır bulundu.