CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, siyasette ve kamu erki kullananlar için hesap verilebilirliğin vazgeçilemez olduğunu söyleyerek,’  Sonuçları şaibeli seçimlerle koltuğa oturanlar, sonradan hesabı mahkeme salonlarında vermek zorunda kalıyor. Bu nedenle şimdiki yöneticileri yol yakınken uyarıyorum, şeffaf olun’ dedi.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Adananın yerel yönetimler açısından öteden beri sorunlu olduğunu, siyaseten sandıkta sorulması gereken hesabın, 2009 seçimlerinde yaşandığı gibi seçim kurullarının anlaşılmaz bir şekilde hukuk dışı uygulamalar yaptıkları için sorulamadığını söyledi.

DURAK MEŞRU DEĞİL

Adana’da siyasetin meşruiyetini kaybetmemesi ve halkın yerel yöneticilere güveni için vatandaşın sandığa attığı oy’unun yine sandıktan çıktığına güvenmesi gerektiğini söyleyen Turgay Develi,’ Ne yazık ki bu konuda Adana seçimleri şaibelidir. 2009 yerel seçim sonuçlarını etkileyen kararları YSK’nın seçim tarihine not düştüğü muhteşem ve adeta Adana adliyesi seçim sonuçlarının meşruiyetini sorgulayan, meşru ve hukuki olmadığını anlatan karşı oy yazıları ile sabittir. İşte bu nedenledir ki, Adanalıların 2009 seçimlerinde sandıkta sorduğu hesap engellendiği için şimdi iş mahkemelere sirayet etti ve Belediye Başkanı ve yakın kadrosu yüzlerce soruşturma, ve devam eden ağır davalarla mesaisini mahkemelerde harcıyor. Süren soruşturmalar ve ağır suçlamalarla devam eden yargılamalardan aklanmaları da temennimdir’ dedi.

ALDIRMAZ’A UYARI

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi şimdiki yönetimin de hakkında ileri sürülen iddiaları açıklıkla, kamuoyu önünde ve Adanalıların vicdanında en küçük şüpheye yer bırakmayacak şekilde yanıtlaması gerektiğini söyleyerek,’ Sonuç itibariyle şimdiki Büyükşehir yönetimi, tek dereceli Belediye Başkanlığı oyu ile seçilmedi. Bu nedenle teknokrat yönetimi gibidir. Adana’da halkın, seçmenin şu anda yaptıkları iş için güvenini almış, seçimle gelmiş bir yönetim yoktur. Dolayısıyla önümüzdeki yerel seçimlerde hesabı sandıkta vermeyecek olanların, yaptıkları her uygulamanın yasal olarak savcılar, idari olarak Valilik ahlaki olarak da gazeteler ve sivil toplum ve meslek örgütlerince takip edildiğini ve gelecekte mutlaka denetimden geçirileceğini unutmasınlar.’ şeklinde konuştu.