Göreve geldiğimiz süre zarfı içerisinde; 100.000 M2 Parke taşı Döşediklerini, Adana Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak 150 Km yolu satıh kaplama yaptıklarını, Akdeniz mahallemize Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Dervişiye mahallemize İSKEN, Kemalpaşa Mahallemize ise Şehit Ömer Halisdemir Demokrasi parkını kazandırdıklarını diğer mahallelerde bulunan parkların ise bakımlarını yaptıklarını, ayrıca öğrencilerin taşımalı sistemden faydalanamaması nedeniyle yaklaşık 3000 öğrencinin okul ulaşımını sağladıklarını önümüzdeki yıllar da geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin taşımasını belediye imkanlarıyla İSKEN ve SANKO  ile koordineli olarak yapacaklarını  dile getirdi.
Gençlerimizi spora yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spor yatırımlarına da ağırlık verdiklerini, bu bağlamda Yumurtalık Belediye Sporun son iki sezonda mücadele ettiği liglerde şampiyon olduğunu, bu sezon Amatör Süper ligde de şampiyonluğu hedeflediğini söyledi. 
2017 yılının yatırım yılı olacağını belirterek yıl içerisinde; Hali hazırda Doğu Akdeniz'in tek mavi bayraklı plajına sahip Yumurtalık ilçesinde bulunan Deniz Kalesinin koruma kurulunca belirtilen eksiklikleri de giderilerek turizme açılması için çalışmalara başladıklarını, Deniz Kalesini, Adana Bölge Koruma Kurulu'nun müsaade etmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adana Büyükşehir Belediyesinin destek olması durumunda tarihi dokuya zarar vermeden asma köprü ile karaya bağlayacaklarını kaydetti.
Belediyenin Sorumluluk alanında bulunan 24 Mahallede maddi duru zayıf ve yardıma muhtaç ailelerin tespitine yönelik çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların bitmesine müteakip Ayni ve Nakdi yardım hususunda Kaymakamlık ve ilgili kuruluşlarla koordineli bir çalışma yapılacağını da söyledi.
Mahallelerdeki yol sorunlarının tespit edildiğini de dile getiren Başkan Filik; 2017 yılı içerisinde 20.000 m2 parke taşı döşeneceğini, ayrıca sorunlu olan toplam 80 Km. lik yolun satıh kaplama yapılacağını ve bölgede yol sıkıntısının kalmayacağını bunun için tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerde su borularının geçişi için yollara koruge boru döşeme işlemlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Merkez Mahallelerimiz hariç toplam 27 yerleşim biriminde Milli bilinci ve bayrak sevgisini artırmak amacıyla hazırlanacak olan 18 metrelik direklerde şanlı bayrağımız dalgalanacaktır.
Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığınca Adana Kıyı Hattın da Marina yapımı için yer tespiti yapılarak zemin etüdü çalışmalarına başlandığını, özel bir yatırımcı tarafından beş yıldızlı otel projesi için de ruhsat alındığını, projelerin tamamlanmasının ilçeyi, yatırımcılar ve tatilciler için bir cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.
 Yumurtalık'ın bir tatil cenneti olacağına inandıklarını ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdıklarını belirten Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik; sözlerinin sonunda yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyleyerek yerli ve yabancı yatırımcıları ilçeye davet etti.