Adana’da bir mobilyacıda çalışan 27 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın evli bir erkek tarafından alıkonularak darp edildiğini ve hastanede yaşam mücadelesi verdiğini belirten Türkmen, “Özgecan’ın ölüm yıldönümünde Adana’da bir genç kızımız daha alıkonularak darp edilmiştir. Hastanede yaşam mücadelesi vermektedir” dedi.

Türkmen açıklamasında AKP iktidarını sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:

“2002 yılında manevi değerlerin büyük yaralar aldığı iddiası ile iktidara gelen AKP döneminde; kadına uygulanan şiddet, tecavüz, cinsel istismar ve cinayetlerde sayısız artışlar yaşanmıştır. Bu vahim tablonun birincil sorumlusu; döneminde kadın cinayetleri yüzde bin 400 oranında artan AKP iktidarı ve onun örümceklenmiş kara zihniyetidir.

AKP; gericiliği her alanda yaygınlaştıran söylem ve eylemleriyle kadın düşmanlığını beslemektedir. İktidarın ileri gelenleri başta olmak üzere milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratları ve yandaşlarının kadınlara dair ifade ettikleri düşünce ve fetvaları Erdoğan’ın “ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum şeklinde dile getirdiği kadın düşmanlığı, toplumun en yaygın katmanlarına kadar nüfuz ettirilmiştir.

 “Kadın iş aradığı için işsizlik artıyor” diyen bakanlar, “anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün diyen” belediye başkanları, “mahallede namus bekçiliği önerisi” getiren milletvekilleri, “çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor, 6 yaşındaki çocuklarla da evlenilebilir” diyen sapık, yandaş vakıf yöneticileri, kafasını cinsellikle bozmuş diyanetin nişanlı çiftlere “el ele dolaşmayın” şeklinde fetvası gibi bir sürü örnek; gericilik ve kadın düşmanlığının AKP iktidarı ve yandaşlarının iliklerine kadar işlediğinin en büyük kanıtlarıdır.

AKP CİNAYETLERİN AZMETTİRİCİSİDİR

Tüm bu vahim olayların engellenmesi, önlem alınması, yasal ve cezai yaptırımların artırılması için Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dizi kanun teklifi ve önerilerinin ise iktidar tarafından dikkate alınmayıp reddedildiğini ifade eden Türkmen, kadın cinayetleri konusunda önlem alması bir yana, eylem ve söylemleri ile şiddeti körükleyen AKP, kadına yönelik her türlü şiddet, tecavüz, istismar ve cinayetin azmettiricisidir” dedi.