CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Ankara'nın Başkent oluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle yayınladı mesajda şunları söyledi;
“Ankara’nın Cumhuriyetimizin  başkenti  oluşunun 93. Yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.  Yokluk ve yoksunluklarla kurulmuş bir devletin başkenti, Cumhuriyetin kurulma aşamasında; milli mücadelemizin başkahramanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yaptığı ev sahipliği ile de birçok tarihi ve stratejik kararın alındığı şehirdir Ankara. Aynı zamanda sahip olduğu tarihi misyon nedeniyle de Cumhuriyetimizin idari merkezidir Ankara.
Yıllardır Cumhuriyetimiz ve değerleriyle,  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleriyle hesaplaşmaktan vazgeçmeyen ülkenin ve başkentinin kaderini karanlığa itmek isteyen kasıtlı gerici güçlere rağmen, Cumhuriyetimiz de başkenti Ankara da ilelebet yaşayacaktır. 
Yaşayacaktır…hem de şiddetin, vahşetin, terör ve acının en büyüğünü yaşadığımız devleti yönetenlerin kılının bile kıpırdamadığı bu dönemde ve bundan sonraki dönemlerde de yaşayacak ve yaşatılacaktır.
Ekonomik, sosyal, endüstriyel ve ticari olarak içinin boşaltılmasına, kan kaybettirilmesine önemli yatırım ve hizmetlerden mahrum bırakılmasına ve ülkenin genel ve yerel idarecilerinin bu kasıtlı ve yanlış yönetimlerine rağmen Cumhuriyetimiz ve başkenti Ankara, milli mücadele ruhunu taşıyan ve bu doğrultuda mücadele etmekten vazgeçmeyenler sayesinde hep yaşayacaktır.
Ankara’nın başkent oluşunun 93’üncü yılını bir kez daha kutluyor, bu kararı alan ve ebediyete intikal eden tüm Cumhuriyet sevdalılarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”