TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen’in ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:
“Son 15 yıldır yok sayılan basın ve ifade özgürlüğü, atılan son adımlarla birlikte tamamen bitme noktasındadır. İktidarın borazanlığını yapan havuz medyası dışında kalan tüm basın-yayın organları ve emekçileri ile birlikte; gazetecilerin özgürce çalıştırılmadığı, çalışan gazetecilerin tutuklandığı, OHAL’in her türlü yasak, baskı ve sansürünü derinden yaşadığı böylesi bir ortamda Çalışan Gazeteciler Gününü idrak ediyoruz.
Ülkemizde dayatılan Anayasa değişikliği; milletin hakimiyetini yeniden sarayın hakimiyetine terk ederek, rejim değişikliğiyle, yasama-yürütme-yargı erklerini tek adamda toplayarak, parlamenter demokrasimizi kökünden değiştirmeyi hedeflemektedir. Unutulmamalıdır ki bu hedef; demokrasinin dördüncü ve denetleyici gücü basın için de sonun başlangıcı olacaktır. 
Özellikle 15 Temmuzun ardından ilan edilen ve altıncı ayına giren OHAL sürecinde; her türlü hak ve özgürlükle birlikte basın özgürlüğü de bitme noktasına gelmiştir. Son altı ayda; 45 gazete, 15, dergi, 35 TV, 51 radyo kapatılmış, iktidar baskısı ile işten çıkarılan toplam 3 bin gazeteci ile işsiz gazeteci sayısı 10 bini bulmuştur. Dünya genelinde hapisteki gazeteci sayısı 348 iken, sadece ülkemizde 147 gazeteci hapistedir. Gazeteci ve yazarlar hakkında haber ve yazıları nedeniyle yüzlerce dava açılmıştır. Her türlü baskı, sansür, yayın ve erişim yasaklarıyla birlikte basın ve ifade özgürlüğü darbe üstüne darbe almaktadır. 
Yaşadığımız bu karanlık süreç; askeri darbe dönemlerine bile rahmet okutmaktadır. Bugünleri dahi aramamak için toplumun tüm kesimleri, basın ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere hukukun üstünlüğüne, güçler ayrılığına, parlamenter demokrasiye ve Cumhuriyete birlik ve bütünlük içinde sahip çıkmak zorundadır. Dün olduğu gibi Cumhuriyeti ve değerlerini, hak ve özgürlükleri savunan Cumhuriyet Halk Partisi bugün ve yarın da ve her türlü şartta, bu değerlere, kararlılıkla sahip çıkmaya ve mücadele etmeye devam edecektir.  
Hapiste ve işsiz tek bir gazetecinin kalmadığı, mesleklerini icra eden tüm çalışan gazetecilerin emeklerinin karşılığını aldığı, demokratik, özgür, laik, hukukun üstün kılındığı, barış refah ve huzur ortamının sağlandığı, tam ve gerçek demokrasi içinde 10 Ocakları hep birlikte yaşamamız dileğiyle, tüm bu olumsuzlukları yaşayan hisseden tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarım”