Türkmen; CHP’nin köklü ve derin geçmişe sahip olmasının ve varlığını sürdürmesinin nedeninin halkın CHP’ye olan ihtiyacından ve savunduğu değerlerin öneminden kaynaklandığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Cumhuriyet tarihimiz boyunca iktidara gelmiş hatta tek başına iktidara gelmiş partilerin bugün isimleri bile hatırlanmıyor. CHP ise uzun süredir tek başına iktidar olamamasına rağmen, 93 yıldır, demokrasinin, bağımsızlığın, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürmektedir. Çünkü halkın Partimize ve Partimizin yıllardır yılmadan savunduğu Cumhuriyet değerlerine ihtiyacı vardır. 
İçinden geçtiğimiz antidemokratik ve bizi darbe girişimine kadar götüren süreçte; ülkemizin CHP’ye ve savunduğu değerlere olan ihtiyacını hep birlikte yaşadık.  CHP ülkemizin temel taşıdır, Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı vardır. CHP’siz Türkiye olamaz.
93 yıldır büyük bir azim ve kararlılıkla CHP’nin sürdürdüğü mücadeleye bundan sonrada yılmadan ve taviz vermeden devam edeceğiz. Kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle başta kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşları olmak üzere, CHP’ye emek veren tüm Genel Başkanlarımızı, yönetici ve üyelerimizi, oylarıyla Partimizi ayakta tutan vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum”