Yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Türkmen,  CHP’nin önce yerel yönetimlerde iktidara geleceğini, yereldeki başarının da genel iktidarı getireceğini söyledi.
    Darbe girişiminde ve sonrasında yaşanan mağduriyetlere de değinin Türkmen, darbe sürecinde ve özellikle darbe sonrasında yaşanan hukuksuz uygulamaların yeni mağdurlar ve mağduriyetler yarattığını kaydetti.

“Türkiye’nin demokrasi ihtiyacı, su ve ekmek kadar elzemdir, şarttır” diyen Türkmen şöyle konutu:
“Darbe sürecinde ve sonrasında toplum vicdanını derinden yaralayan, suçsuz er ve erbaşlara karşı girişilen linç görüntüleri hala hafızalarımızdadır.  Darbeden haberi olmayan kendilerine verilen emiri yerine getiren er, erbaş ve askeri öğrenciler başta olmak üzere darbe girişimini bilmeyen bu konuda ilgisi olmayan her vatandaşa samimi bir şekilde sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıkmıştır. Ve çıkmayada devam edecektir.

Ben de hukukçu bir milletvekili olarak darbe girişiminde ve sonrasında hukuksuzluğa uğrayan, darbeyle, darbecilerle, terörle ilgisi olmayan ancak saçma sapan gerekçelerle sırf muhalif olduğu için hukuksuzluğa uğrayan her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Hukuki sürecin mutlaka işlemesi gerektiğini vemağdurların hukuki başvuru süreçlerini anlatıyorum”