ÇAYKUR KADININ ADINI SİLDİ

Bölgede çay tarlasında çalışan kadının neden çay fabrikasında çalıştırılmadığının bir zihniyet sorunu olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, toplumsal yaşamımızdaki erkek egemen anlayışın kadın istihdamının önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.

ÇAYKUR’DA KADININ EMEĞİ YOK SAYILDI

Elif Doğan TÜRKMEN, “Kadınların ekonomik yaşam içerisinde eşit şekilde temsil edilmesini sağlaması gereken hükümet aksine kararları ile çalışma yaşamı ve kamusal alanı kadınlara yasaklamakta, kadınları geleneksel rollerine döndürmek istemektedir.
Mevcut muhafazakar iktidar zihniyeti ile kadınlarımız, istihdam alanlarında kabul görmemekte, işlerinden uzaklaştırılarak eve mahkum edilmektedir. AKP döneminde yapılan değişikliklerle kadın haklarına darbe üstüne darbe vurulmakta, bu tip uygulamalarla kadının toplumsal yaşamdaki kimliği yok sayılmaktadır.” dedi.

ÇAYKUR’DA KADIN İSTİHDAMINA DARBE

Konu ile ilgili Başbakan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına da bir soru önergesi veren Elif Doğan TÜRKMEN, “AKP iktidarının önemini algılayamadığı konuların başında kadın istihdamı gelmektedir, kadına bakış açısı değişmeden çağdaş toplumun inşası mümkün değildir. Kadınlar evden çıkmadan, ekonomik ve sosyal hayatta erkeklerle eşit şartlarda yer almadan özgürleşemez” dedi.