Dernek Başkanı Gazi Muhammet Çetin ile dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Türkmen sorunları dinleyerek, görüş alışverişinde bulundu. Türkmen yaptığı ziyarette; 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verildiğini de hatırlatarak, “Vatan sevgisini canından üstün kılan ve bu doğrultuda şehit veya gazi olan tüm kahramanlarımızı minnet ve şükran duyguları ile anıyorum. Onları sadece bir gün ya da belirli bir haftada değil, her zaman hatırlamamız gerekir” dedi.
Bu devletin kolay kurulmadığını büyük bedeller ödediğini ve halen de ödemeye devam ettiğini ifade eden Türkmen, “ne yazık ki hemen hemen her gün Adana başta olmak üzere yurdun her bir köşesine yeni şehit haberlerinin acısı düşüyor. Şehit cenaze törenlerine ya da taziye ziyaretlerine içimiz yanarak katılıyoruz” diye konuştu.

CHP’NİN ŞEHİT, GAZİ YAKINLARINA İLİŞKİN ÇALIŞMALARI
CHP’nin hazırladığı şehit yakınları ve gaziler ile gazi yakınlarına sağlanan sosyal ve ekonomik hakların iyileştirilmesi ile ilgili kanun tekliflerine dikkat çeken Türkmen, iktidarın bu kanun tekliflerini dikkate almadığını söyledi. Türkmen, CHP’nin hazırladığı ‘Şehit Yakınları ve Gaziler ile Gazi Yakınlarına Sağlanan Sosyal ve Ekonomik Hakların İyileştirilmesi Kanun Teklifleri Kitapçığını dernekte bulunanlara dağıtarak kitapçığın içeriğini de başlıklar halinde şöyle sıraladı:
-sağlık yardımlarındaki sınırlamaların ve katkı paylarının kaldırılması,
-şehit yakını ve bakıma muhtaç gazilere konut verilmesi, faizsiz konut kredisi hakkı tanınması
-eş ve çocuklarına sınırlama olmaksızın istihdam olanağı,
-gazilere erken emeklilik hakkı,
-eğitim yardımlarının 2-3 kat artırılması,
-şehitlerin kanuni mirasçılarının tazminatlarının 3 kat artırılması, bakıma muhtaç gazilere ödenen tutarında 2 kat artırılması,
-istiklal madalyası sahiplerine ödenen şeref aylığının 500 liradan 1500 liraya çıkarılması,
-ödeme yapılmayan devlet övünç madalyası sahiplerine de 1500 lira aylık ödenmesi,
-vatani hizmet tertibi aylıklarının 3 katına çıkarılması,
-şehit olanların eşine ve çocuklarına emekli milletvekili aylığı kadar şehit aylığı bağlanması
-ötv’siz taşıt hakkından şehit eşi ve çocuklarının da yararlanması, malül gaziler için kolaylaştırılması,
-gazi ibareli taşıt plakası verilmesi
-başbakanlığa bağlı şehit yakınları ve gaziler yüksek kurulu kurulması.

Ziyarette; iki şehidi olan Mustafa Çakmak isimli bir vatandaşımız da ,şehit yakınlarına bağlanan maaşlardaki farklılıklarından ve maaşların yetersizliğinden yakınarak, sorunlarına hükümetin sahip çıkmadığından şikayet etti.