Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi veren  TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen; “15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından; FETÖ ve paralel yapılanmanın yıllarca başta eğitim olmak üzere devletin her kademesine yuvalanmalarının ve yuvalandırılmalarının verdiği zararı ve bedelleri hep beraber ödedik, ödemeye devam ediyoruz” dedi.
İDEOLOJİK YAKLAŞIM FACAİALARI GETİRDİ 
“Ülkemizdeki okul ve yurt sorununu, sağlıklı bir şekilde devlet güvencesinde çözmek yerine, çeşitli ideolojik yaklaşımlarla bu sorunun bazı oluşumlara tahvil edilmesinin en ağır ve acı sonuçlarını, Van, Konya, Diyarbakır ve son olarak Aladağ’daki yurt faciasında hep birlikte yaşadık” diyen Elif Doğan Türkmen, şunları söyledi:
 “Sosyal devlet; öğrencilerin, can ve mal güvenliğini teminata aldığı okul ve yurtları yaparak eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Ancak ülkemizde; yıllardır büyük bir plansızlığın yaşandığı yurt sorunu bir türlü giderilemezken, yetersiz kalan yurt arzının artan talebi karşılayamaması neticesinde yurt sorunu her eğitim öğretim döneminde öğrenci ve ailelerinin kabusu haline gelmektedir” 
HANGİ İL-İLÇEDE, KAÇ YURDA EL KONDU?
FETÖ ile mücadele kapsamında el konulan yurtların, TÜRGEV ve Ensar Vakfı gibi çeşitli vakıf, dernek ve tarikatlara verildiği veya devredildiği iddialarının doğru olup olmadığını, doğru ise hangi yurtların, hangi vakıf, dernek, tarikat ve benzer oluşumlara devredildiğini soran Elif Doğan Türkmen her iki bakandan şu sorularına da yanıt vermelerini istedi:
“FETÖ ile mücadele kapsamında bu yapıya ait kaç adet yurda el konulmuştur? Bu yurtları, il-ilçe ve barındırdığı öğrenci sayıları bazında açıklar mısınız? El konulan bu yurtların bina, arsa ve öğrencilerinin akıbetinin ne olduğu konusunda bilgi verir misiniz?”