İş Kadınları Derneği (İŞKAD), "Kızlarımız Girişimci Olsun" sosyal sorumluluk kampanyasını Adana'ya dalga dalga yaymaya başladı. Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nde liseli genç kızlarla gerçekleşen 9. buluşmada öğrenciler İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ve İŞKAD üyesi girişimci Sabahat Yıldız'ı pür dikkat dinledi.

Proje Sorumlusu Ayfer Köni'nin projenin amacını anlattığı ve kızların gelecekte önemli birer girişimci olmasını arzuladıklarını belirttiği konuşmayla başlayan toplantıda İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, öğrencilere önemli öğütlerde bulundu.

 Adana'da işsizliğin arttığına vurgu yapan Av. Türkmen, "Kızlarımız hep çalışan, maaş bekleyen insanlar olmamalı. Biz istiyoruz ki genç kızlarımız gelecekte iyi birer fikir ve proje sahibi girişimciler olarak kentine, bölgesine ve ülkesine hizmet etsin. Kızlarımız kendi işyerlerinde istihdama da büyük katkı sunsun. Bu amaçla yola çıktık ve okullarımızda kampanyamıza gösterilen ilgi doğru zeminde ilerlediğimizin kanıtı oldu" dedi.

Kızların girişimcilik sayesinde kendilerine güvenlerinin artacağını, ekonomik özgürlüklerini kazanacaklarını ifade eden Av. Türkmen, "Geleceğinizi iyi şekillendirmek durumundasınız. Fikirlerinizle, projelerinizle ülke yönetiminde söz sahibi olmalısınız. Okuldan sonraki hayatınızda girişimcilik üzerine yapmak istediğiniz çalışmalarda bilgisayarlarınız önemli bir bilgi kaynağı olsun. Mutlaka bir üniversiteden mezun olun. Bilgi donanımı sağlam gençler olarak insanlığa önemli fayda sağlayacağınıza inanıyorum. Ülkemizin ekonomik geleceğinin doğru zeminde şekillenmesi için genç kızlarımızın ve kadınlarımızın iş dünyasında daha etkin olması gerekiyor. Gelişmiş ülkelerin tümünde kadınların iş hayatında daha etkin olduğunu açıkça görebiliriz. Geleceğinize ve yaşamınıza sahip çıkın" diye konuştu.

İLKLERİN KADINI KONUŞTU

 Kampanya kapsamında her okulda ayrı bir İŞKAD üyesi girişimci kadın öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktarıyor. Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nde ise Türkiye'de ve Adana'da birçok ilke imza atan Yıldız Estetik Merkezi sahibi Sabahat Yıldız, öğrencilere hitap etti.

 Dermokozmetik ürünlerin 1997 yılında Türkiye'deki eczanelerde satılmasını sağlayarak bir ilki başaran Yıldız, 3 çocuk annesi olmasına rağmen girişimci ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini vurguladı.

 Kızlara hayallerinin peşinden koşmasını öneren Yıldız, Fransa, İtalya ve Almanya'da güzellik ve kişisel bakım üzerine eğitimler aldığını hatırlatarak, "1993 yılında Adana'da bu alanda bir boşluk olduğunu gördüm. Aldığım eğitimler sonunda Adana'ya ilk olarak güzellik ve kişisel bakım üzerine bir merkez kazandırdım. Türkiye'ye geri dönüşümlü ilk tüp ağda sistemini getirdim. Yine zayıflama ve selülit cihazlarını Adanalılarla tanıştıran merkez biz olduk" dedi.

 İki kişiyle başladıkları girişimcilik serüveninde 27 kişiye istihdam alanı açtıklarını belirten Yıldız, "Hep ilkleri başaran olun. Hayatınız boyunca unutulmazsınız" dedi.

 

Toplantıya İŞKAD üyesi Tülay Baltalı, Okul Müdürü Remzi İspir, Yıldız Estetik çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.