Elif Doğan Türkmen, AKP iktidarının 2002’de yoksulluğu bitireceği, yasakları kaldıracağı ve yolsuzlukların olmayacağı bir ülke vaadiyle iktidara geldiğini belirterek,  “AKP son 14 yılda tek başına iktidar olduğu dönemde bırakın 3Y ile mücadele etmeyi, ülkede 93 yılda olmadığı kadar yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluk artmıştır. Ülkenin bu gidişi gidiş değil” dedi.
Elif Doğan Türkmen insanların gelecek kaygılarına, yaşanan mağduriyetlere, teröre, ekonomiye ve hukuksuzluklara dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

BU NASIL HUKUK?
 “Ne yazık ki, ülkemizde kadınların yaşam hakkı, sokakta bulunma hakkı pamuk ipliğine bağlı. Kadın olmak, tek başına tekme yemekle eş değer. Kadın olmak, eski kocanın öldürme hakkına sahip olmasıyla eş değer. Ayşegül Terzi’yi bir mahkeme tutukluyor, bir diğeri serbest bırakıyor sonra bir diğeri tekrar tutukluyor. Bu nasıl hukuk?  Çocuk tacizleri ve istismarı arttıkça artıyor. AKP ise bunları önlemenin gereğini yerine getireceğine bu konuda yapılan haberlerin sitelerine erişim yasağı veriyor. Tıpkı Adıyaman Gerger’de imam hatip lisesinde 30 çocuğa yapılan taciz ve istismar ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdiği gibi. Adıyaman CHP Gerger İlçe Başkanımız Abdurrahman Acar’ın tehdit edilmesi de cabası.

EKONOMİ DE İYİYE GİTMİYOR
Üniversiteyi bitiren her 5 geçten 3’ü işsiz. Üniversite bitiremeyenler zaten işsiz. Dolar almış başını gidiyor, esnaf siftahsız kapattığı kepengini artık bir daha açmamak üzere tamamen kapatıyor. Çiftçi para etmeyen ürününü dalında, tarlasında bırakıyor. Ekonomi nereye gidiyor? sorusuna verilecek tek cevap var. Ekonomi de iyiye gitmiyor.” 

O BANKANIN KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİNİZ
FETÖ’yle mücadele adı altında binlerce insanın mağdur edildiğini, FETÖ yurtlarında kalanların, bankalarında hesap açtıranların, sendikalara üye olanlarının terörist ilan edildiğini ve işten atıldığını, sürgüne gönderildiğini ifade eden Elif Doğan Türkmen, “Soruyorum; bu yurtlara, bankalara ve sendikalara kurulma iznini siz vermediniz mi? Bankanın kurdelesini siz birlikte kesmediniz mi?  Bu yurtlarda kalanlar, bankada hesap açtıranlar sendikalara üye olanlar terörist ise bu yurtlara, bankalara izin verenler neden  terörist olarak nitelendirilmiyor?” diye konuştu.

MUHALİFLER SUSTURULUYOR
Hükümetin asıl amacının FETÖ’yle mücadele etmek olmadığını, Eğitim Sen örneğinde olduğu gibi tüm muhalif sesleri susturmak istendiğini kaydeden Elif Doğan Türkmen, AKP Hükümetinin, Eğitim Sen’e veya benzer muhalif sendikalara üye öğretmenleri açığa aldığını, sürgüne gönderdiğini veya meslekten men ettiğini ve bu durumun ülkeyi dikta rejimine doğru sürüklediğini söyledi.

ORDUYU ZAYIFLATTINIZ
Ordunun personel ihtiyacı için asker, subay yetiştiren okulların bir bir kapatıldığını da ifade eden Elif Doğan Türkmen, “milli eğitim ve emniyette de binlerce FETÖ mensubu var diyorsunuz. Polis, öğretmen ve meslek mensupları yetiştiren tüm okulları da mı kapatacaksınız? Yoksa uluslararası güçlerin ülkemizin güçlü bir orduya sahip olmaması yönündeki isteklerine hizmet eden bir anlayışınız mı var?” dedi.

HEPİMİZ TÜRKİYE GİBİYİZ!
1 Kasım seçimlerinden bu yana bir yıl geçtiğini, AKP’nin tek başına iktidar olalım ki terörü bitirebilelim diye oy topladığını ve bu sözünü de yerine getirmediğini kaydeden Elif Doğan Türkmen, “Türkiye halen kan gölü içinde. Hemen hemen her gün şehit cenaze törenleri düzenleniyor. Bugün birbirimize nasılsın diye sormaya utanıyoruz. Çünkü, cevap belli. Hepimiz Türkiye gibiyiz” diye konuştu.