Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, siyasette ve karar verici mekanizmalarda kadınlara yer verilmeyen bir ülkede ciddi demokrasi sorunuyla karşı karşıya kalınacağını vurguladı.
8 ay önce aday adaylığını açıkladıktan hemen sonra çalışmalara başlayan ve Adanalılar’dan büyük destek gören Av. Elif Doğan Türkmen, Pınar Mahallesi Muhtarı ve Türk Kadınlar Birliği Seyhan Şube Başkanı Saniye Çelik’i ziyaret etti.
Çeşitli platformlarda kadın algısı oluşturma girişimi ve kadının yerel yönetimlerde etkin rol üstlenmesi çağrılarından sonra elini taşın altına koyduğunu vurgulayan Av. Türkmen, şunları söyledi:
“Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Küresel Cinsiyet Ayrımcılığı Endeksi’nde Türkiye 128 ülke arasında 121’inci, bir başka deyişle sondan yedinci sırada yer alıyor. Maalesef Atatürk’ün kadınlara tanıdığı hakların üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen Türkiye’de bu konuya detaylı olarak eğilinmedi. Atatürk’ün tanıdığı hakların üzerine yenileri eklenmedi. Cinsel ve fiziki şiddet bir yana kadının çalışma alanına kazandırılması için de gerekli adımlar atılmadı. Çeşitli yasal düzenlemeler yapılsa da uygulama aşamasında büyük sorunlarla karşılaşıldı. Biz, Türkiye’de örnek bir ilçe oluşturmak üzere yola çıktık. Çukurovalı kadınların sadece evde oturan, yemek yapan, çocuklarına bakan insanlar olmadığını kanıtlayacağız. Girişimcilik ve mesleki kurslarla kadının iş yaşamına adaptasyonunun yanı sıra liderlik vasıflarının güçlenmesine de katkıda bulunacağız. Göstermelik kurslardan sonra verilen sertifikalarla yetinmek bize yakışmaz. Avrupa Birliği ve Dünya Bankası hibe fonları için kadınlarımıza özel başvurularda bulunacağız. Plan ve projelerle hareket edecek, böylelikle iş dünyasının talepleri doğrultusunda kurslar düzenleyeceğiz. Kadınlarımız ya kalifiye birer personel olarak iş dünyasına kazandırılacak ya da liderlik vasıflarıyla donanacak. Partililerim ve Çukurovalı hemşehrilerimin vereceği destekle belediye başkanlığına layık görülürsem Türkiye’de Çukurovalı kadın adı ön plana çıkacak.”

Ziyareti için Av. Elif Doğan Türkmen’e teşekkür eden Saniye Çelik ise, kadınların toplumun önünde yer alması için uğraş verdiklerini kaydetti. Çelik, Pınar Mahallesi’nde Gençlik Konseyi kuracaklarını ve konseyin mahalleli adına ortak karar alarak partiler üstü çalışacağını söyledi. Av. Türkmen’in cesaretli davrandığını ve aday adaylığını açıkladığını dile getiren Çelik, “Kadın Birliği olarak Adana’da kadın belediye başkanı görmekten mutluluk duyarız” dedi.