TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Adana’da faaliyet gösteren Otistik Çocuklar Eğitim Merkezlerini sordu: 
“Ülkemizde, Otistik özellikleri ve bireysel farklılıkları nedeniyle kaynaştırma eğitiminden yararlanamayacak durumdaki 5-18 yaş grubundaki otistik çocuklar kendilerine yetecek derecede bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim veren OÇEM’lerde (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) eğitim almaktadır. OÇEM’lerde  birinci kademe, ilkokul 1 ile 4’üncü sınıf eğitim, ikinci kademede 5 ile 8’nci sınıf eğitim programını uygulamakta, sonuncu etap olan iş eğitiminde ise 9-12 arasındaki sınıflara eğitim verilmektedir.
Ancak, Adana ilinde mevcut iki eğitim merkezi 1. ve 2. Kısım eğitimi vermektedir. 2. Kısım’dan mezun olan çocukların devam edebileceği 3. Kademe eğitim merkezi olmaması Adana için büyük eksikliktir” diyen TÜRKMEN, Bölgede yaşayan ve otizm tanılı çocuk sahibi ailelerin, Adana’da 3. Kademe Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olmamasının büyük eksikliğini ve üzüntüsünü yaşadığını belirtti ve Bakan’dan şu sorularına yanıt istedi:
-    Adana İlinde mevcut Yüreğir ve Seyhan Özel Eğitim Uygulama Merkezlerinde bugüne kadar kaç çocuk eğitim almıştır? Bu çocuklardan kaçı 2. Kısım’dan mezun olduktan sonra eğitimine çevre illerde devam etmiştir?
-    2. Kademe eğitimini tamamlayan otistik bir bireyin kendisine yetecek derecede bağımsız yaşam becerilerini geliştirdiğine inanıyor musunuz?
-    Bakanlığınızca, Adana’da 3. Kademe Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin hayata geçirilmesi planlanmakta mıdır? Planlanıyor ise ne kadar zaman içinde yapılacaktır?