10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde hayatını kaybedenler Adana Seyhan Belediyesi önündeki Barış Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. CHP’li Türkmen, törenin ardından Adana’da en çok demokrasi şehidi veren Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şubesini ziyaret ederek, Sendika Başkanı Tonguç Özkan ve üyeleri ile bir araya geldi.
Katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, katliamın karar ve emrini verenlerin halen tespit edilmediğini ifade eden CHP’li Türkmen, sorumluların yetkililer tarafından tespit edilmesi, yargılanması ve adaletin yerini bulması gerektiğini söyledi. 
“Katliamda hayatını kaybeden 103 canın Türkiye için tek talepleri barıştı” diyen Türkmen, “bir yıl önce bu canların sesine kulak verilseydi, bugün hemen hemen her gün asker ve polislerimiz şehit edilmeyecek, sivil can kayıpları yaşanmayacaktı. ” diye konuştu.

Suruç ve Diyarbakır saldırılarının da bugüne kadar aydınlatılamadığını bu ve buna benzer her saldırının sorumlularının tespit edilip yargı önüne çıkarılmamasının başka bir saldırıyı ve katliamı da beraberinde getirdiğini kaydeden Türkmen, “hükümet, İçişleri Bakanlığı ve MİT, sorumluları tespit edemediği gibi, bu saldırı ve katliamları önleme konusunda gereken tedbirleri alamamıştır” dedi. 
Türkmen ülkede hukukun egemen kılınması, suçlu ve suçluların yaptıklarının yanına kalmaması ve yargı önünde hesap verilmesi için CHP’nin her zaman ve şartta bu elim olayların peşini bırakmayacağını, üzerinin örtülmesine ve unutulmasına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.