Uçar, mevzu edilen Ramazan Artıksuer ile ilgili olarak bugüne kadar ilçe teşkilatlarına ne şantaj nede başka bir suçtan şikâyet gelmediğine de vurgu yaptı.

LİSTELERE HERHANGİ BİR MÜDAHİL OLMAMIŞTIR

CHP Çukurova İlçe Örgütü'nce Toros Mahallesi'nde yapılan delege seçimleri tamamlandı. 82 kişilik delege seçiminde CHP'li belediye başkanına şantaj suçundan ceza alan Ramazan Artıksuer'in adı görülünce bazı partililer duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Ali Uçar, Artıksuer isminin mahalle meclisleri vasıtasıyla yazıldığını söyledi.  Liste ile ilgili olarak Zeydan Karalar isminin dillendirilmesini hayretle karşıladıklarını belirten Başkan Ali Uçar, listelerin yazılmasında ne Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ne CHP İl Örgütünün, nede herhangi birinin müdahalesi ve önerisinin olmadığını belirtti.  Uçar, “Zeydan Karalar, listeyi yazmadı. ‘Zeydan Karalar şu şahsı yazdı’ diyen arkadaş varsa gelsin tartışalım. Liste mahalle meclislerinden gelen isimlerden oluştu. Bu partide emeği olan insanların önerisi ile liste oluştu. Zeydan Karalar şu güne kadar bir tek kişiyi getirmedi. Tartışmak, destek vermek doğaldır. Elbette tercihler olmuştur. Bize ne Zeydan Karalar’ın nede bir başkasının yaptırımı olmadı, olamaz! CHP’liler beni çok iyi tanır, tavrımız net; emekten yanayız” şeklinde konuştu.

ARTIKSUER İLE İLGİLİ ŞİKAYET MEVCUT DEĞİL

Mevzu bahis kişi olan Ramazan Artıksuer isminin mahalle meclislerinden gelen listelerde yazılı olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Ali Uçar, Artıksuer ile ilgili olarak herhangi bir şikâyetin bulunmadığının da altını çizdi. Uçar, “Bu arkadaşla ilgili olarak bize herhangi bir şikayet gelmedi. Bu arkadaş parti üyesiydi. O listede bulundu ama biz kendisine belediye başkanı ile olan durumundan dolayı söyledik, geldi delege adaylığından çekildi.  Seçim devam etti ve saat 17’de sandıkları kapattık. Ve bugüne kadarda kendisi ile ilgili partimize herhangi bir şikayet gelmiş değildir” dedi.

“TAM BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLDU”

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe teşkilatının yaptığı delege seçimlerinin demokratik bir ortamda Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Uçar, yüzde 60 katılım ile seçim yapıldığını söyledi. Tek liste olan yerlerde bile katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Ali Uçar demokrasi şölenine katkı sunan tüm üyelere teşekkür etti.