Seyhan Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl, ASKF’ye yaptığı ziyarette ASKF Başkanı Ali Gülleri, yöneticiler Ramazan Çimen, Hacı Gökşenli, Şahin Ciğer,Futbol İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi ve spor adamı Celal Haktanır ile bir süre görüştü.

Seyhan Belediyesi’ne başkan aday adayı olduğunu belirten Kızıl , yıllardır yakın oldukları spor camiasının desteklerini beklediğini söyledi.

Uzun yıllar birlikte oldukları birbirinden değerli isimlerin yer aldığı ASKF’de yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kızıl, “Adana ve Seyhan’ın spor ile ilgili önemli sorunları bulunmaktadır. Bizler bir spor adamı , bir gönül adamı olarak bu sorunların giderilmesi adına ne gerekiyorsa onu yapacağız. Adana sporda her zaman mağdur olmuştur, sporda prestij kalmamıştır. Adana sporda çok gerilerde kaldı. Akdeniz oyunları Mersin’de yapılırken, ya Adana ne durumdadır?” diye konuştu.

Sporda başarı için birleştirici ve yardımlaşmanın önemli olduğuna dikkat çeken Uğur Kızıl konuşmalarını şöyle sürdürdü,”Merhum Muharrem Gülergin’den başlayarak birbirinden önemli spor adamları var. Adana’da spora hizmet vermiş, kentin tanıtımına katkıda bulunmuş değerli spor adamlarımızın isimlerinin yaşatılması adına önemli projelerimiz bulunuyor. Spor müzesi projemiz var, semt sahaları, sporcu sağlık merkezleri, altyapı ile ilgili çalışmalarımız ve projelerimiz hazır. Sporun olduğu yerde kesinlikle siyaset olmaz.”

Uğur kızıl’ın sevilen ve sporun içerisinde olan bir isim olduğunu belirten ASKF Başkanı Ali Gülleri, “Ben eski bir TDDY çalışanı olarak babası ile yakın dostluğumuz bulunuyor. Değerli bir spor adamı olduğu için kendisine her zaman sempati duyduk. Bize bizden olan bizi tanıyan Adanalı birisi lazım. Sporu seven, spora destek olacak, spora zaman ayıracak, katkıda bulunacak birisi lazım. Adaylığınız Seyhan için Adana için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Uğur Kızıl’ın ASKF ziyareti sırasında Adanaspor ve Adana Demirspor başta olmak üzere uzun süre spor sohbeti yapıldı.