Adana Ülkü Ocakları Başkanı Emin Canlı, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’ya ziyarette bulunurken, yayımlanan bazı dergi ve kitapları hediye etti, yapılan çalışmalar hakkında ise bilgi verdi. Canlı, “Ülkü Ocakları olarak misyonumuz, Türk Milleti’nin bekasını temin maksadıyla milli şuuru zirvede bir gençlik yetiştirmektir. Bunun için okullarda verilen derslerin yanında ayrıca milli tarih, strateji, ekonomi, edebiyat ve kültürel alanlarda çeşitli eğitim faaliyetleri sunuyoruz. İllerden ilçelere kadar tiyatro oyunları sahneliyor, sportif yarışmalarla gençlerimizin kaynaşması, kucaklaşması için çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

TİYATRODAN AKADEMİYE…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da, “Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Örneğin bugünlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Sinan Ateş’in talimatlarıyla kültürel faaliyetler kapsamında ilçelerimizde sahnelediğiniz ‘Vatan Yahut Silistre’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi görüyor. Kutadgu Bilig'in yazılışının 950. yıl dönümü münasebeti ile Yusuf Has Hacip Akademisi adlı eğitim programı da milli şuurun, milli kimliğin inşası bakımından muhteşem çalışmalar.” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN NUTUK, ÇOCUKLAR İÇİN KUTADGU BİLİG

Başkan Avcı devamla şunları söyledi:

“Aynı şekilde Adana Ülkü Ocakları merkez binamızda ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu Okuma Salonu’nun kurulması da. Sesli eğitim materyalleri ‘Çocuklar için Nutuk’, ‘Çocuklar için Kutadgu Bilig’ eserleri de diğer çalışmalar gibi kutlu bir amaca hizmet ediyor. Sokak hayvanlarının susuz bırakılmaması için yaptığınız faaliyetler özellikle bu sıcak günlerde çok isabetli. Özetle; eğitim, kültür ve sanattan spora her alandaki faaliyetleriyle toplumun tamamına hitap eden, yeşil ve temiz çevreye, hayvan haklarına duyarlı çalışmalarıyla dikkat çeken Ülkü Ocakları’yla gurur duyuyoruz. Çalışmalarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.”