Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, Yüreğir Başkent Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören Mehmet Yeşilmen’i destek için geldiği Adana’da CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve partililerle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Oran, Mehmet Yeşilmen’e maddi-manevi destek çağrısında bulundu. İskenderun’da ikamet eden 23 yaşındaki Yeşilmen için CHP Gençlik Kolları bünyesinde Hatay Valiliği’nin izni ve denetimi altında gerçekleşen yardım kampanyasının hayati önem taşıdığını belirten Oran, 8 Kasım’da Yılmaz Erdoğan’ın bir oyununun Seyhan ve Çukurova Kültür Merkezleri’nde sahneleneceğini ve oyunun tüm gelirinin Yeşilmen’in tedavisi için açılan hesabına aktarılacağını kaydetti. Genç bir insanın hayatta kalma mücadelesine herkesin ortak olmasını dileyen Oran, 26126650 nolu 425 şube kodlu TEB Şehitpamir İskenderun Şubesi’ndeki hesaba maddi destekte bulunulabileceğini söyledi. Mehmet Yeşilmen için ayrıca sanatçı Onur Akın’ın önümüzdeki günlerde hiçbir ücret talep etmeden konser vereceği kaydedildi.
ESENDEMİR ACİL ŞİFA DİLEDİ
Mehmet Yeşilmen’e acil şifalar dileyen ve lösemi hastalarının tümüne maddi destek çağrısında bulunan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ise ÇGC ile ilgili bilgiler verdi.
Esendemir, “Türkiye’nin 4. Büyük medya kuruluşu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’dir. Üyelerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu hedefliyoruz. Üyelerimizin sorunlarıyla elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. ÇGC, Adana’da gazetecileri tek çatı altında birleştiren bir özelliğiyle diğer illerin bir adım önüne geçiyor” dedi.
Medyanın daha özgür görev yapması için siyasilerin üzerine düşen görevi yerine getirmesini dileyen Esendemir, Umut Oran’la birlikte tüm siyasilere çağrıda bulunarak, “Gazetecilerin refah düzeyinin yükselmesi ve daha özgür hareket edebilmesi için girişimlerde bulunmaları gerekiyor” diye konuştu.