Konuklara hitaben açış konuşması yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, dernek olarak Adana'nın gelişimine büyük önem verdiklerini ifade etti. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve sağlık turizmiyle ilgili konuları dernek olarak çok önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini belirten Sakarya, "Sağlıkta yeni yapılacak yatırımlarla iyi bir alt yapıya sahip oluyoruz” dedi.

            ENGELLER KALKSIN

            Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin önündeki engellerin bir an önce aşılması gerektiğini vurgulayan Sakarya, “Buranın artık işlevsel hale gelmesi lazım. Sadece gelen petrolü tankerlere yükleyip göndermememiz lazım. Artık bizim Adana’da bu petrolü işlememiz lazım. Yan sanayi ürünleri üretebilmemiz lazım. Bunu biz çok önemsiyoruz. Adana olarak pek çok sorunumuz var, ama bu pek çok sorun içerisinde Adana'nın dünya kenti olabilmesi için bu iki noktada çok önemli adımların atılması gerekiyor. Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin kısa süre içerisinde faaliyete geçmesi için biz de Çukurova GİAD olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Jurong Adası örneğini veren Sakarya, Çukurova GİAD olarak, daha önce Rotterdam’a yaptıkları gezinin benzerini, Jurong Adası’na yapacaklarını, enerji yatırımlarının Adana için büyük önemi bulunduğunu da kaydetti.

            ADANA’YI DÜNYAYA DUYURAN DERNEK

            Dernek üyelerine, AK Parti'nin Adana'da gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlatan AK Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, "Kim nereden ekmek yiyorsa orayı abad etmek, geliştirmek durumundadır" dedi. Ünüvar, Çukurova GİAD'ın bu anlamda çok sorumlu bir dernek bilinciyle hareket ederek, şehrin adını bütün dünyaya duyurma anlamında başarılı çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

            13 YILDA ADANA’YA 19,5 MİLYAR TL

            Siyasetin insana hizmet etmenin en güzel yollarından birisi olduğunu, 2 dönemdir de milletvekili olarak Adana'ya hizmet etmeye çalıştığını belirten Ünüvar, "AK Parti'yle ilgili hep şu söyleniyor. 'AK Parti Adana'ya yatırım yapmıyor' deniyor. AK Parti Adana'ya çok ciddi yatırımlar yapıyor. 13 yıllık dönemde bu şehre yapılan yatırımın toplam tutarı yaklaşık 19.5 milyar TL" dedi.

            Yatırım yapılan ve planlanan projelerle ilgili detaylı bilgiler aktaran Ünüvar, bu projelerin en önemlilerinden birisinin bin 550 yataklı şehir hastanesi olduğunu ifade etti. Bugün inşaatında bine yakın işçinin 3 vardiya çalıştığı şehir hastanesinin, tamamlandığında istihdama ciddi katkı sağlayacağını kaydeden Ünüvar, "6 hastaneden oluşan şehir hastanesinde, yaklaşık 5 bin kişinin çalışması öngörülüyor. Şehir hastanesi, istihdamın yanında, sağlık turizmiyle ilgili de çok önemli avantajları beraberinde getirecek. Burada, yurt dışından gelecek hastalara da ciddi hizmetler verilecek. Ben inanıyorum ki şehir hastanesi Adana'ya bambaşka bir vizyon katacak" diye konuştu.

            ENERJİ BÖLGESİ ÖNCELİKLE KONU

            Bir diğer önemli projenin de Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olduğunu kaydeden Ünüvar, şunları söyledi:

            "Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Adana'yı enerjide dünya kenti yapacak bir proje. 14 milyon metrekarelik alanda kuruluyor ve çok fazla işlemi var. En önemlisi kamulaştırma, kamulaştırmayla ilgili mevzuat düzenlemesi yapıldı. Bu aslında Adana'nın istikbaldeki en önemli, en vizyon işlerinden birisidir. 25 milyar dolarlık bir yatırım ve tam 60 bin istihdam. 60 bin istihdam, sadece enerjiyle ilgili istihdam. Yan sektörleri ve yan sektörlerin de başka sektörleri etkileyeceğini düşünürsek Adana'da işsizlik problemini tamamen ortadan kaldıracak, iş dünyasını bambaşka boyutlara taşıyacak çok önemli bir proje. Hem Adana hem Türkiye hem de dünya için çok önemli olan bu proje, önümüzdeki 4 yıllık dönemde en öncelikli konularımızdan birisi olacak. İnşallah biz kurduğumuz kadroyla, Adana'yı 2023'teki pırıltılı hedeflerine ulaştıracağımıza inanıyorum."

            Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantının son bölümünde dernek üyelerinin sorularını yanıtladı. Toplantıya; Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova GİAD’ın geçmiş dönem başkanlarından Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak da katıldı.