Bu haftanın amaçlarının birisinin de, sağlıklı insanların empati kurup yılda bir hafta da olsa kendisinin engelli olduğunu düşünmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Ünüvar,“Eğer kişi bu empatiyi kurabilirse engellilere yaklaşımı değişecektir. Klasik bir cümledir halk arasında “sağlığımızı kaybetmeden, sağlığın kıymeti bilinmez” bu cümle çok doğru bir cümledir. Herkes sağlığını kaybedince kıymetini anlar. Bunun gibi engelli olmadan da engelli insanların penceresinden etrafı göremeyiz.” dedi.
Engelli olmanın bazen doğuştan bazen ise sonradan oluşabildiğini, bu noktadan yola çıkarak sağlıklıyım diyen her kişininaslında bir engelli adayı olduğunu yılda bir defada olsa sağlıklı insanların empati kurmasını ve engelli kişilere bu empati penceresinden bakmasını gerektiğini söyleyen Necdet Ünüvar, Allaha çok şükür ki şu an Engelli vatandaşlarımızın her geçen gün imkanları iyileştirilmekte ve hatta teknoloji konusu bile artık her adımında engelli insanların istek ve önerileri çerçevesince ilerlemektedir  dedi.
Ünüvar engelliler haftası ile ilgili yayınladığı mesajda; “Eskiden yolda bir kaldırım yapılırken Engelli vatandaşlarımız akla gelmezken şimdi kaldırımlarda, yürüme engelliler için rampalar mecburi tutulmaya başlandı. Belediyelere toplu taşıma araçları alınırken bile engelli vatandaşlarımız düşünerek araç alımı yapmaktadır. İnsan istihdamın da bile gün geçtikçe çıkarılan kanunlar ve mevzuat sayesinde öncelikler tanınmaktadır. Bu gibi konular en basit uygulamalardır.Bu tip uygulamalar gün geçtikçe artmakta ve artmaya devam edecektir. Bu gibi çalışmalar, engelli vatandaşlarımızın toplumumuza kazandırılması için yapılmaktadır. Hayata umutsuzca bakan, evlerine kapanan engelli vatandaşlarımız, toplumla kaynaşma konusunda gün geçtikçe kendilerini etraflarından gördükleri destekle ilerlemektedirler. Özellikle sivil toplum kuruluşlarında ve eğitim birimlerinde yapılan çalışmalar toplumla kaynaşma konusunda gözle görülür ilerlemeler kaydetmiştir. Unutulmamalıdır ki her engelli kendisine imkan verilirse topluma sağlıklı insan kadar yararlı olabilir.” dedi.
Yılda bir defada olsa herkesi 10-16 Mayıs arası bir engelli adayı olduğunu hatırlaması, empati kurup toplumda engelliler adına neler yapabileceğini düşüncesine davet eden Necdet Ünüvar, engelli insanlara saygının, insanlığa saygı olduğunu söyledi.