Ünüvar, Saimbeyli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenlerine katıldı. Kaymakamlık bahçesindeki çelenk töreninin ardından Şehitlik'e geçen Ünüvar ve kent protokolü, burada şehitler için dua etti. Daha sonra ilçe meydanında; bando, mehteran ve folklor ekiplerinin gösterileriyle devam eden töreni izleyen Ünüvar, AK Parti Saimbeyli İlçe Başkanı İsmail Yıldızhan ve Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. 


  AK Parti İlçe Başkanlığında teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Ünüvar, Saimbeyli için çok önemli bir günde Saimbeylililer'le bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Saimbeyli çok önemli bir ilçemiz. Bu yüzden geçmişte saldırılara uğramış. Ama ecdadımız kahramanca bu şehri savunmuş, kurtarmış ve bizlere emanet etmiş. Ecdadın torunları olarak bize düşen, emanet edilen vatan toprağını en güzel şekilde korumaktır. Gerçek milliyetçilik kuru lafla olmaz, icraatla olur. Gerçek milliyetçilik memleketi sevmektir, memleket için güzel hizmetler üretmektir. Bizler de memleketi sevdiğimiz için hem buraya icraatlarımız gelsin hem de kendimiz gelelim istiyoruz. Çünkü hem siyasetçi bu yöreye gelecek hem de icraatları gelecek. Böyle olursa, siyasetçi görevini yapmış olur" diye konuştu.  


  18 Ekim'in, Saimbeyli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü olmasının yanı sıra Bağımsızlık Günü olduğunu belirten Ünüvar, "Ben Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu'nun başkanıyım. 18 Ekim, Azerbaycan'ın bağımsızlık günü. 18 Ekim 1991'de Azerbaycan bağımsızlığını kazandı. Bugün çifte mutluluk yaşıyorum" şeklinde konuştu.  


  Sözde Ermeni soykırımından bahsedenleri, gerçek bir soykırım ve katliam örneği görmek için Saimbeyli'ye davet eden Ünüvar, şunları söyledi: 


  "Soykırım iddiasında bulunanlar, Saimbeyli'ye gelsinler ve burada bulunan iki şehitliğimizi görsünler. Bu şehitliklerde, 1915-1920 yılları arasında Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen 80 tane vatan evladı yatıyor. O dönemde Ermeni çeteleri sadece Müslüman Türkleri değil, kendilerinden olmayan Ermenileri de katlediyordu. Ve Osmanlı İmparatorluğu, o Ermenileri de Ermeni milisleri ve çetelerinin elinden kurtarmak adına bir yerden bir yere göç ettirdi. Ama o göçü Ermeniler farklı şekilde soykırım ve katliam diye andılar. Gerçekte asla bir soykırım hadisesi söz konusu değildir. Türkler asil millettir, asil milletler soykırım yapmaz. Burada olan şey, o zamanki Müslüman Türk halkının kendilerini koruma amaçlı, kendilerine yapılan insafsızca saldırılara karşılık vermesidir. Karşılıklı çatışma esnasında şüphesiz karşı taraftan da ölen olmuştur ama asıl kaybı bizim ecdadımız vermiştir. Saimbeyli'deki iki şehitlik bunun en önemli örnekleridir." 
  "Ayyıldızlı bayrağımızı dünyanın her yerinde yüceltmek için çok ama çok çalışacağız" diyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü: 


  "Bazen en yükseğe çıkacağız, bazen en derinlere ineceğiz. 17 Ekim tarihinde, saat 00:00'da Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden bir uydu fırlatıldı. Türksat 4B uydusu. Türkiye bu uyduyla en yükseğe çıktı. Aynı gün saat 11.00'da Anamur'dan KKTC'ye denizin dibinden borularla su verilmeye başlandı. Hakiki milliyetçiler, en yükseğe çıktığı zaman da yerin en altından suyu KKTC'ye gönderdiği zaman da mutluluk duyarlar. Biz bu mutluluğu halkımızla paylaşıyoruz." 


  1994'te belediye başkanı olduğunda İstanbul'a su getiren Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Anamur'dan KKTC'ye denizin altından borularla su götürdüğünü ifade eden Ünüvar, "Bu ne büyük mutluluktur. Bugün o mutluluğu yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na uzun ömürler versin, vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin" dedi.  


  AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Saimbeyli programı sırasında, geçtiğimiz ay Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar'ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu. Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu ve Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut tarafından şehidin anne ve babasına "Şehitlik Beratı" verildi. Ünüvar, şehit ailesine başsağlığı ve sabır diledi. 


  Saimbeyli programının ardından Adana'ya dönen Ünüvar, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Milletvekili Adayı Berzan Toprak'la birlikte Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.