Arama konferansına;Saimbeyli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler,Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Uyanık ile tüm partilerin belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar,kooperatif başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı.
Arama konferansının açılış konuşmasını yapan Saimbeyli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, problemlerin birlikte hareket ederek daha kolay çözüleceğini söyleyerek, arama konferansının Saimbeyli ilçemize sinerji kazandıracağına inanıyorum dedi.
SaimbeyliBelediye Başkanı Mustafa Uyanık yapığı konuşmada Arama Konferansının Saimbeyli ilçesi açısından önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, Saimbeyli’ye kadar gelip bizlerin sorunlarını dinleyen milletvekilimiz Necdet Ünüvar’a teşekkür ederim dedi.
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptığı konuşmada amaçlarının arama konferansında ortaya çıkan problemleri çözerek, Saimbeyli ilçesinin tüm potansiyelini harekete geçirmek olduğunu söyledi.
Necdet Ünüvar moderatörlüğündegerçekleştirilen Arama konferansında Saimbeyli için altı sektördeki öncelikler şu şekilde gerçekleşti.
Eğitim- gençlik ve spor :Meslek Yüksek okulu için yer temini yapılması, Orta öğrenim yurdu yaptırılması.
Sağlık- sosyal hizmetler:Saimbeyli hastanesinin bir an önce yaptırılması, Saimbeyli'nin doktor ve sağlık personeli ihtiyacının takviye edilmesi
Kültür- turizm ve tanıtım: Kiraz festivalinekültür bakanlığından destek sağlanması,Saimbeyli’nin kültürel varlıklarının gözden geçirilmesi
Sanayi- ticaret ve istihdam:Gençlere yönelik mesleki eğitim imkanlarının sağlanması,küçük sanayi sitesi kurulması
 Tarım- hayvancılık ve kırsal kalkınma:Saimbeyli’ye Bostanlık,Kalesekisive Ayçukurugöleti yapılması, İlçede mera alanlarının oluşturulması
Altyapı- ulaşım ve çevre:Kozan - Saimbeyli yol yapım çalışmalarının bir an önce bitirilmesi, Kirkot ve sultansuyu derelerinin ıslah edilmesi
Necdet Ünüvar, Arama konferansının sonunda belirlenen önceliklerinin takibinin yapılması amacıyla Saimbeyli  kaymakamı, belediye başkanı ve kurum müdürleri ile toplantı yaptı.