TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar AK Parti Adana il gençlik kolları 3. Danışma meclisinde “Gençlik ve Siyaset” konusunda deneyim paylaşımında bulundu. Ünüvar yaptığı konuşmada ‘Türkiye dünyada en genç nüfusa sahip ve sahip olduğu bu genç nüfus Türkiye’nin en büyük gücü. Bu büyük gücü yok etmek için 1970’lerde idealleri bulunan gençleri birbirine kırdırdılar, 1980’lerden itibaren gençleri apolitize edip bilgisiz, bilinçsiz ve ülkesine ilgisiz bir nesil yetiştirmeye çalıştılar. İşte şu anda AK Gençliği oluşturan ve burada bulunan tüm genç arkadaşlarımı gençliğe oynanan bu oyunu bozdukları için canı gönülden kutluyorum. Çünkü sizler ülkenizin sorunlarına duyarsız kalmadınız ülke sorunlarının çözümü ve ülkemizin gelişmesine katkı koymak için bir ideal uğrunda siyaset yapmayı seçtiniz’ dedi.

Ak Parti’nin gençlere güvenen ve inanan bir parti vizyonunu benimsediğini söyleyen Necdet Ünüvar, biz gençlerimizin ülkenin en büyük gücü, bugünün dinamiği ve geleceğimizin teminatı olduğuna gönülden inanıyoruz. Bu inançla yola çıkarken AK Parti olarak siyasetin gençleşeceğini söyledik. Türkiye’nin taze, dinamik, iyi donanımlı genç bireylerinin ülkenin kaderini belirlemede söz sahibi olacaklar dedik. Bu vizyon çerçevesinde iktidara geldiğimizde 30 olan seçilme yaşını 25’e indirmiş. Hatta seçilme yaşının 18 olması için girişimlerde bulunmuştur dedi.

Siyasetin bir ideal için yapıldığını, ideale sahip olmayan siyaset anlayışının “bireysel hevesleri tatmin” aracına dönüştüğünü söyleyen Ünüvar, İdeal gençliğin enerjisi ile bir araya gelirse çok büyük başarılar kazanılabilir. Bir çağı kapatıp bir çağı açan İstanbul’un fethi Fatih Sultan Mehmet’in ideali ile gençliğin verdiği enerjinin oluşturduğu bir sinerjinin ürünüdür dedi.