Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, AKP iktidarı döneminde uygulanan ekonomi politikalarının ülkede bir avuç zengin yaratıp milyonları yoksulluğa mahkum ettiğini söyledi. Av. Kozay, “CHP iktidarında üreten, büyüyen ve hakça bölüşen bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

TÜRK LİRASI EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN PARALARDAN BİRİ HALİNE GELDİ

CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, AKP iktidarında uygulanan politikaların Türkiye’yi üretimden uzaklaştırdığına işaret etti. AKP döneminde Türkiye’nin enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıktığını ve Türk Lirasının son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri haline geldiğini belirtti.

16 MİLYON İNSAN YOKSUL, 6 MİLYON İNSAN İŞSİZ

Av. Kozay, “16 yıllık süreçte uygulanan yanlış ekonomi politikalarının sonucu olarak bir avuç yandaş sürekli zenginleşmiş, 16 milyon insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsiz kalmıştır. Emeğinin karşılığını alamayan milyonlarca emekçi ise açlık sınırının altında olan asgari ücretle yaşamlarını sürdürmeye çalışmakta, gerçek anlamda yaşam mücadelesi vermektedir” diye konuştu.

TÜRKİYE ÜRETİMSİZLİĞE MAHKUM EDİLDİ

AKP’nin ekonomisi politikalarının yolsuzluğu yaygınlaştırıp, yoksulluğu derinleştirdiğini dile getiren Av. Kozay, “Türkiye, tek adam yönetimi altında yatırımsızlık, üretimsizlik ve kirli sanayilerin yanı sıra kötü yönetime mahkum edilmiştir. CHP olarak, 24 Haziran’dan sonra toplumun yok sayılan yüzde  99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir geleceği yaşama geçireceğiz” şeklinde konuştu.

RANT EKONOMİSİNİN YERİNE BÜYÜME VE GELİR ADALETİ PROGRAMI UYGULANACAK

CHP iktidarında rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programının yaşama geçirileceğini ifade eden Av. Kozay, “Bir yandan da makroekonomik dengeleri gözetecek ve istikrar sağlayacak, Türkiye’nin ihtiyacı olan kalkınmacı atılımı gerçekleştireceğiz. Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

BÖLÜŞÜMDE ADALET SAĞLANACAK

Ekonominin en önemli unsurlarından biri olan bölüşümde de adaletin sağlanacağını kaydeden Av. Kozay, “CHP iktidarında mali dengeyi gözetip, teknoloji yoğun üretime odaklanan ve çağın fırsatlarını kullanan yeni bir ekonomik yapı oluşturacağız. İhracatta yüksek ve orta yüksek teknoloji yoğunluğuna sahip ürünlerin payını artırıp cari açığı kontrol edilebilir seviyelere getireceğiz. Enflasyon, yüksek faiz ve işsizlik sorununu çözüp, yoksulluğu alt edecek, kişi başına düşen geliri zengin toplumlar seviyesine yaklaştıracağız. Bu CHP’nin sözüdür ve CHP söz verdiyse mutlaka yapar” dedi.