Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren CHP Milletvekili Aday Adayı Aydın Uslupehlivan, Sarıçam’a bağlandıktan sonra mahalle olan Kürkçüler, Müminli ve Yürekli’deydi. Burada esnaf ve ev ziyaretleri yapan Uslupehlivan, vatandaşın özellikle işsizlik, uygulanan tarım politikaları ve ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan şikayetlerini dinledi.

Mevcut ekonomi politikalarının; ne gelir dağılımındaki dengesizliklere ne de işsizlik sorununu çözülebileceğine dikkat çeken Uslupehlivan, “Köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. Ama öncelikle AKP’yi sandıkta yenmeliyiz ve CHP iktidar olmalı” diye konuştu.

Uslupehlivan sözlerine şöyle devam etti:

Adana son 30 yıldır adeta kaderine terkedildi. Uygulanan yanlış politikalar yüzünden önce tarım, dolayısıyla da tarıma dayalı sanayi bitirildi. Çukurova Türkiye’de tarımın kalbiydi. Bölgemize acilen, tarım ve tarıma sayalı sanayi ile küçük ve orta ölçekli işletmeciyi destekleyen hibe, teşvik gibi destekler verilmeli. Bilimsel ve akil ekonomik çözümlerle bu 3 yapıyı canlandırabilirsek, işsizlik sorununu da yüzde 90 oranında çözmüş oluruz. Çukurova için zaman yitirilmeden acil çözüm paketi oluşturulmalı… CHP’nin uzman kadroları ve bizler bu çözümleri üretebilecek birikime sahibiz ve halkımızdan bir şans istiyoruz…