Türkiye Muhtarlar Derneği Karataş Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’na katılan Uslupehlivan, tek listeyle gidilen seçimde yeniden başkanlık koltuğuna oturan Ali Canbolat’ı tebrik etti. Kongrede, muhtarlara hitaben konuşan Uslupehlivan, milletvekili olması halinde muhtarların sorunlarını Meclis gündemine taşıyacağı sözünü verdi. “Aktif görevde 10 yılını dolduran muhtarlara, tıpkı devlet memurlarında olduğu gibi yeşil pasaport verilmeli” diyen Uslupehlivan, “Muhtarlarımızın sosyal güvenlik primleri de devlet tarafından karşılanmalıdır” görüşünü savundu. Divan Başkanlığını Türkiye Muhtarlar Derneği Adana Şube Başkanı Kamil Sakar’ın yaptığı kongrede 43 bölge muhtarı oy kullandı.

Rutin programı dışında, Seyhan’ın Küçükdikili, Büyükdikili, Kuyumcular, Karakuyu, Zeytinli ve Gökçeler (Gerdan) mahallelerini ziyaret eden CHP Milletvekili Adayı Uslupehlivan, bölgede tüm esnafı ziyaret etti ve kahvehane toplantılarına katıldı. Vatandaşın sorunlarını dinleyen ve CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan projelerini anlatan Uslupehlivan, 7 Haziran seçimleri için de iddialı konuştu:

“Önseçim, rakip partilere kıyasla bizi bir adım öne taşımıştır. Ciddi bir liste avantajımız var. Bu avantajı çok çalışarak sonuca dönüştürme zamanı. Elimizde mantıklı, gerçekleştirilebilir projelerin yer aldığı bir seçim bildirgesi var. Bu projelerimizi herkese birebir anlatmamız gerekiyor. Türkiye genelinde yayınlanan anketlere itibar etmeyin. Yine algı oluşturulmaya çalışılıyor. CHP Adana’da 1. partidir ve arayı da açmaktadır. Ancak durum ne olursa olsun rehavete kapılmamalı, her eli sıkmalı, her kapıyı çalmalıyız. Seçim büromuzda değil, sahada siyaset yapıyoruz ve yapacağız…