Uslupehlivan, “ Acilen tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi destekleyecek projeler hazırlamalı, böylelikle işsizlik sorununu en aza indirmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

21 Mart’taki eğilim yoklamasının ardından “teşekkür” gezilerine başlayan CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Aydın Uslupehlivan, ilk olarak 1. Sırada seçildiği CHP Pozantı İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuray Güven’le görüşen Uslupehlivan, eğilim yoklamasında kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcılığı döneminde ve milletvekilliği aday adaylığı sürecinde, en çok iş talepleriyle karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Uslupehlivan, “Bu taleplerin altından kalkmak mümkün değil. Bu talepleri karşılamanın tek yolu, yeni iş sahalarının açılmasını teşvik etmek olmalıdır” diye konuştu.

Çukurova denince, “Türkiye’de tarımın merkez üssü” tabirinin peşinden geldiğini hatırlatan Uslupehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Önem sıralaması yapacak olursak; ilk sırada işsizlik, ikinci sırada ise Adana’nın ekonomik sıkıntıları vardır. Bu 2 önemli sorun birbiriyle yakın ilişkilidir. Yeni seçilecek milletvekilleri, parti ayrımı gözetmeksizin birlikte hareket ederlerse, kısa vadede bu 2 soruna çözüm bulmak mümkündür. Adana için ilk etapta tarımsal destek projeleri üretilmeli ve tarıma dayalı sanayi de bu destek projeleri kapsamına alınmalı. Ayrıca Adana genelinde küçük ve orta ölçekli işletmeler de desteklenerek güçlendirilmeli. Bu hamleler Adana’da ekonomik bir canlılık yaratacak ve işsizlik sorununu en aza indirecektir. Eğer seçilir de milletvekili olarak TBMM’ye girebilirsem; Adana için en büyük hayalim Adana milletvekillerini bir araya getirerek güçlü bir “Adana Lobisi” oluşturmaktır. 25 yıldır çivi çakılmayan Adana’yı başka türlü ileriye taşıyamaz ve sağlam bir gelecek oluşturamayız…

Uslupehlivan’ın sonraki durağı ise Yüreğir Süleyman Vahit Caddesi oldu. Esnafı ziyaret eden ve vatandaşların dile getirdiği şikayetleri dinleyen Uslupehlivan, seçim çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor…