Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde yaptığı referandum çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke’de ilçe örgütleriyle birlikte önemli çalışmalara imza atan Tümer, gecenin ilerleyen saatlerinde Feke’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. 
İLK DURAK EN UZAK İLÇE TUFANBEYLİ
Adana’nın en uzak ilçesi Tufanbeyli’de günün ilk ışıklarıyla İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ve parti yöneticileriyle ilçe merkezindeki kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet eden Tümer, daha sonra köy ziyaretlerine başladı.
İktidarın, Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmüş gibi hareket ettiğini, insanları dertleriyle baş başa bırakıp Başkanlık sevdasına düştüğünü ifade eden Tümer, Bozgüney, Karsavuran ve Doğanbeyli köylerindeki vatandaşlarla buluştu. Çiftçinin, köylünün sorunlarının konuşulması gerekirken iktidarın cumhurbaşkanının rahatlığını göz önüne alarak hareket ettiğini kaydeden Tümer, “Başkanlık sistemi ülkeyi geriye götürür. Kendimiz için değil ülkemiz için hayır diyoruz. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir sistem dayatılıyor. Yasama bende yürütme bende yargı bende diyen tek adama karşıyız. Hayır diyoruz” dedi.

SAİMBEYLİ’DE ESNAFLA BULUŞTU

Tufanbeyli’deki çalışmasının ardından Saimbeyli merkez ve Himmetli’de İlçe Başkanı Emel Yazıcıoğlu Doğan’la birlikte esnaf ve vatandaşları kahvehanelerde ve işyerlerinde ziyaret eden Tümer, esnafın, köylünün ve çiftçinin 16 Nisan’dan sonra rahat bir nefes almak istediğine işaret etti. Türkiye’deki anayasa profesörlerinin ve hukukçuların bile değiştirilmek istenen anayasa konusunda özgür açıklamalar yapamadığını dile getiren Tümer, “Bir adam mı, Türkiye mi? Karar milletimizin” diye konuştu.
FEKELİLERİ KURTULUŞ GÜNÜNDE YALNIZ BIRAKMADI
Saimbeyli’deki çalışmalarının ardından akşam saatlerinde Feke’ye geçen Tümer, İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk’la birlikte ilçenin 97. Kurtuluş yıldönümü törenlerine katıldı. Gece saatlerinde düzenlenen yürüyüşte meşale ve Türk bayrağıyla en ön saflarda yer alan Tümer, Feke’de konakladıktan sonra sabah saatlerinde Kaymakamlık ve Belediyenin organize ettiği Kurtuluş törenlerine de katıldı. Tümer, “Ülkemiz hayırlı insanlarla ilelebet payidar kalacak. Düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde Fekeli vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunarken Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.