Millet İttifakı Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca, seçim öncesi ziyaretlerine devam ediyor. Tanzim satış noktasını ziyaret eden Karaca, “Her bölgede olduğu gibi bizim ilçemizin de en büyük sorunu işsizlik” diyerek, vatandaş bu kadar ekonomik sıkıntılarla boğuşurken iktidar partisinin gösterişli çalışmalarının vatandaşlara  “yeter” dedirttiğinin altını çizdi.

Millet İttifakı Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca, tanzim satış noktasında vatandaşlarla buluştu. Başkan Adayı Kamuran Karaca, tanzim noktasında kuyrukta bekleyen vatandaşların derdini dinleyerek, ülkenin ekonomik durumunun kötüleştiğinden dert yanan vatandaşlara bu tanzim noktalarının anlatıldığı gibi varlık kuyruğu değil yokluk kuyruğu olduğunu anlattı.

Ülkede olduğu gibi ilçede de işsizliğin ciddi anlamda büyüdüğünü ifade eden Karaca, “İlçemizin neredeyse üçte biri işsiz. Sorunlarımızı net bir şekilde görebilmek için ilçemizde bir araştırma yaptırdık. Araştırma sonucuna göre en büyük problemimizin işsizlik olduğunu bir kez daha gördük. Vatandaşımız işsizlik ile uğraşırken, ekonomik sıkıntılarla boğuşurken mahalle toplantılarına 30 arabayla geliyorlar. Halkımız bunu görüyor. Bu vatandaşta olumsuz bir etki bırakıyor elbette. Muhalefet olarak bizim için avantajlı bir durum olabilir ancak halkımız böyle bir durumdayken bu kadar gösteriş yapılması bizleri de üzüyor. Genel konjonktür bize gösteriyor ki, vatandaş artık ‘yeter’ diyor. Kararsız seçmenin son görüşleri bize mitinglerde olumlu dönüşler olarak da yansıyor” diye konuştu.

 “İyi hizmet veren gelecek, hizmet vermeyen gidecek”

Tanzim satış noktasından sonra ziyaretlerine devam eden Karaca, Nisanoğlu Tekstil Fabrikası’nı ziyaret ederek,  fabrika çalışanlarıyla selamlaştı.

İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek ile Diş Hekimleri Odası’nı ziyaret eden Karaca, artık demokrasinin kendisini göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Hizmet veren gelecek, hizmet vermeyen gidecek” dedi.

“Küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyeceğiz”

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagün Yücel ile miting düzenleyen Başkan Adayı Karaca, ekonomideki sıkıntılara bir kez daha değinerek “Ekonomik durum hepimizi zorluyor. İşsizlik ve yoksulluk ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de önemli bir başlık. Bu tabi ki hükümetin işi ama hükümetimiz son dönemlerde ne yazık ki fabrika bırakmadı. Ama biz kendi belediyelerimizde işsizliği çözmek için de kendimize hedef koyduk. Genel merkezimiz bize böyle bir görev verdi. İşsizlik ve yoksulluğu yenmek için tarım alanında özellikle narenciye başta olmak üzere onları değerlendiren işletme ya da kooperatifleri ya biz kuracağız ya kuranlara destek olacağız. Sanayi alanında küçük ve orta ölçekli işletme bölgesiyiz ilçe olarak. Bu işletmeleri de ya biz kuracağız ya da kuranlara destek olacağız. Tarım meslek liselerinin açılmasını teşvik edeceğiz. Bu şekilde yaklaşık 80 bini bulan genç işsizliği elimizden geldiği kadar, gücümüz yettiği kadar çözeceğiz”  diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da yaptığı konuşmada, Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca’ya destek sözü vererek parti olarak Karaca’nın arkasında olduklarını söyledi. 

Mitinge İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, CHP ve İYİ Parti temsilcileri katıldı.