Yaklaşık 15 bin Sarıçamlı, MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve MHP Sarıçam Belediyesi Başkan Adayı Av. Bilal Uludağ’ın Sarıçam’daki büyük mitinginde bir araya geldi.

BÜYÜK MİTİNGE AYTAÇ DURAK DA KATILDI

Sofulu Merkez Camii karşısında gerçekleştirilen büyük mitinge Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için önce bağımsız adaylığını açıklayan, daha sonra MHP lehine bağımsız adaylıktan çekilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da katıldı. Yaklaşık 15 bin Sarıçamlıyı buluşturan büyük mitingde Hüseyin Sözlü ve Av. Bilal Uludağ’ı MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 21. Dönem MHP Adana Milletvekili ve MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Fatin Özdemir, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, MHP Çukurova Belediyesi Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, MHP İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Gazi Adamhasan yalnız bırakmadı.

MEHMET KOCA: “SARIÇAM AMPÜLLERİ PATLATMIŞ”

MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini söyleyerek, bu bağlamda 30 Mart’ın Türkiye açısından önemine vurgu yaptı. Mehmet Koca, “Millî ve manevî değerlerimizin yaşaması için, bin yıllık kardeşliğimizin devam etmesi için, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için bu dönem vatanını, milletini, bayrağını seven tüm memleket sevdalılarının açık ve net bir şekilde saflarını birleştirmesinin zamanı geldi. Bu münasebetle Sarıçam; hırsızlığa karşı, arsızlığa karşı, namussuzluğa karşı, yolsuzluğa karşı ve adaletsizliğe karşı kararını vermiş, Sarıçam ampülleri patlatmış, Sarıçam ‘Sarıçam’a Üç Hilal, bir Bilal yeter’de, Sarıçam’ın geleceği için MHP’de birleşmeye karar kılmış” dedi.


BİLAL ULUDAĞ: “ZENBİLCİ’YE ‘GÜLE GÜLE AHMET’İM’ DEMENİN ZAMANI GELDİ”

Sözlerine, “Bugün Sarıçam bir başka güzel, bugün Sarıçam bir başka anlamlı, bugün Sarıçam bir başka coşkulu” diye başlayan MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Bilal Uludağ, bu tarifsiz kalabalığın 30 Mart’ta MHP’nin Sarıçam’daki zaferinin müjdeleyicisi olduğunu söyleyerek, “Artık zamanı geldi” dedi ve ekledi: “Ne mutlu bizlere ki yurdumuzun dört bir yanından gelen tüm güzellikler bugün Sarıçam’da toplandı. ‘Artık zamanı geldi’ diyen yürekler bugün Sarıçam’da buluştu. Borçlarının altında ezilen esnafımız, inim inim inleyen çiftçimiz, çağdaş bir kentte yaşamayı hasretle bekleyen memurumuz, işçimiz, emeklimiz için artık zamanı geldi. Aş bekleyen çocuklarımız, iş bekleyen gençlerimiz için artık zamanı geldi. Kurumsallaşmış, samimi, ulaşılabilir bir belediyecilik anlayışının artık zamanı geldi. Her türlü sıkıntınızda hemen yanı başımızda olacak, sizin dertlerinizle dertlenecek bir belediyecilik anlayışının artık zamanı geldi. Sarıçam’ın Adana içinde cazip bir ilçe olmasının ve ekonomik canlılığına kavuşmasının artık zamanı geldi. Evlatları üniversiteyi kazanan anne ve babanın ekonomik sıkıntılarından ötürü kara kara düşünmesine artık bir son vermenin zamanı geldi. Sarıçamlının gecenin ilerleyen saatlerinde aileleriyle birlikte parklarda güven ve huzur içerisinde dinlenmesinin artık zamanı geldi. Sarıçam’ı makam odasında oturarak yönettiğini zanneden Ahmet Zenbilci’ye Sarıçamlının ‘Güle güle Ahmet’im’ demesinin de artık zamanı geldi.”

AYTAÇ DURAK: “AKP’Lİ OLSA İDİM BENİ GÖREVDEN ALIR MIYDINIZ?”

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için önce bağımsız adaylığını açıklayan, daha sonra MHP lehine bağımsız adaylıktan çekilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, yaptığı konuşmada, AKP’nin intikamcı tutumunu eleştirerek, “Ben AKP’nin belediye başkanıyken iyiydim de, oradan ayrılıp MHP’ye geçince mi kötü adam oldum? Aynı adam değil miyim ben? AKP’den MHP’ye geçince 4 yıl görevden uzaklaştırdılar beni, 86 müfettiş gönderdiler, sabah saat 4’te 30 polisle evimi bastılar. Ben terörist miydim? Adanalı hemşerilerim beni 5 defa seçmişti. Bu, millî iradeye saygısızlık değil miydi? 42 gün hapis bile yatırdılar beni. Ama Allah’a şükür ki duvara tosladılar. Sayın Devlet Bahçeli, bana ‘Aklan da gel’ demişti, aklandım ve geldim; Allah’a şükürler olsun ki, onu da mahcup etmedim. 4 yılda yüzlerce dosya kurcaladılar, yedi ceddimi incelediler, yurtiçinde ve yurtdışında tüm aile fertlerimin banka hesaplarını soruşturdular. Suç olmazsa suç bulunur mu? Suç bulamadılar... Ama halen iade etmiyorlar görevimi. Sizlerin oy vermediği, seçmediği bir şahsı yerime oturttular. 4 senedir Adana’nın millî iradesi çiğnendi. Bunların hesabını ben değil, Hüseyin Sözlü Başkanımın sahsında sizler vereceksiniz. Mısır’daki oy nasıl namussa, Adanalınınki de namustur. Adanalı, namusunu 30 Mart’ta tescil etmek zorundadır” diye konuştu.

SARIÇAM’DA AKP’DEN MHP’YE 800 KATILIM

Yaklaşık 15 bin Sarıçamlının bir araya geldiği, MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ile MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Bilal Uludağ’ın Sarıçam'daki büyük mitinginde 250’si AKP Sarıçam İlçe Yönetimi, 550’si AKP Sarıçam İlçe Gençlik Kolları olmak üzere toplamda 800 AKP’li MHP’ye katıldı. MHP’ye katılan AKP’liler adına konuşma yapan AKP Sarıçam İlçe Sekreterliğinden istifa eden Mustafa Yamaner, AKP’den neden istifa ettiğini şu sözlerle açıkladı: “Tek millet, tek devlet, tek bayrak deyip de sonra dönenlerden olmadığım için MHP’deyim. ‘İmralı’da yatan cani ile görüşen namussuzdur, şerefsizdir’ deyip de sonra onunla nikah kıyanlardan olmadığım için MHP’deyim. Çözüm süreci adı altında Doğu’yu, Güneydoğu’yu vatan hainlerine peşkeş çektiler; onlar gibi olmadığım için MHP’deyim. Çocuklarıma helal lokma yedirdiğim, haram para yedirmediğim için MHP’de, aranızdayım. Onlar yolsuzluklarını, hırsızlıklarını Cemaat’e yıktılar; ben bunu yapmadığım için MHP’de, aranızdayım.”