AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şekip Karakaya, 3 yıldır üst üste Adana Gelir Vergisi Rekortmeni olmasının onurunu sonsuza kadar taşıyacağını, belediye başkanı olarak, doğup büyüdüğü topraklara daha etkin hizmet etme arzusunda olduğunu söyledi.

Doğup büyüdüğü toprakların üzerinde uzun süredir gezen kara bulutları, Adanalılarla birlikte dağıtmak, kaldırmak için yola çıktığını ifade eden

Şekip Karakaya, “Kurduğumuz bilişim firmamızla kentleri akıllandırdık ve bilgiyi çoğaltıp hayatın her alanında kullanılır hale getirdik. Türkiye ve Dünya’da sektörümüzün en iyilerine verilen 40’a yakın ödül kazandık. Yeryüzünün çok sayıda noktasında çalışmamıza rağmen Adana’dan hiç kopmadık. Şirketimizin merkezini doğup büyüdüğümüz topraklardan taşımadık. Şimdi sıra; birikim, deneyim, enerji ve gücümüzü; ekmeğiyle, suyuyla büyüdüğümüz şehir için kullanmaya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olup, Adana’yı dünya şehri yapmaya kararlıyız. Şimdiye kadar yaptıklarımızın, başardıklarımızın içimize sinmesi, anlam kazanması adına, Adana’yı potansiyeline, geçmişine layık bir şehir haline getirmeyi her şeyden çok istiyoruz. Böylece Adanalı için her alanda yaşanabilir bir şehir ortaya çıkarmak önemli hedeflerimiz arasında” dedi.

HEDEF DÜNYANIN İLK 15 ŞEHRİ ARASINA GİRMEK OLMALI

Adana’nın sanayi kültürü, tarım potansiyeli, eğitimli insan gücü ve çok sayıda başka artı değeriyle, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli kentlerinden biri olabileceğine inandığını aktaran Karakaya şöyle konuştu: “Adana’ya, projelerime ve ekibime  inanarak belediye başkanlığı için yola çıktım. Adana’nın,Türkiye’deki nispeten gelişmiş şehirleri değil, dünyanın önemli şehirlerini örnek alıp, hedefe yürüyebilecek potansiyeli var. Psikolojik hazırlık döneminin ardından her konuda hızla gelişmeye başlarız. Adana, doğru bir yapılanmayla 6 ayda psikolojik olarak ayağa kalkar ve potansiyelini kullanabilecek aşamaya gelir. Doğru icraatlarla da güç toplar, gelişir ve büyür.”

Türkiye’de ve dünyada çok sayıda ülke ve şehre gitme, çalışma, kıyaslama, karşılaştırma  fırsatı yakaladığını anlatan Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan başka şehirlerdeyken doğal olarak içinden çıktığı, doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı şehirle kıyaslama yapıyor. Bütün samimiyetimle ve gururla söylüyorum; Adana gerçekten başka. Dünyanın en verimli 4 ovasından biridir Çukurova. Çukurova bitki faunası bakımından dünyanın 2. büyük ovasıdır. Adana, 1 milyon 400 bin hektar ekilebilir tarım arazisine sahip bir şehir, Seyhan, Ceyhan, Berdan gibi debisi yüksek, bereketli toprakları sulayan 3 nehri var, yaklaşık 125 yıllık sanayi kültürüne sahip, içinden çıkan sanatçılar evrensel ürünleriyle tarihe adlarını yazdırdılar, stratejik olarak da çok önemli bir coğrafyanın metropol kenti. Çukurova Üniversitesi gibi 35-40 bin kişinin yaşadığı bir bilim yuvası mevcut, 2. üniversite açıldı, yenileri için hazırlıklar sürüyor, bölgede gelecekte petrolden çok daha değerli hale gelecek su, Adana’nın her noktasından kaynıyor. Böyle bir şehrin hedefi  dünya ölçeğinde şehirler olur. Bütün potansiyel değerler ölçüldüğünde yapılacak akıllı çalışmalarla Adana, dünyanın ilk 15 şehri arasına girer.

GÜNÜMÜZDE ALIN TERİ KADAR, AKIL TERİ DE ÖNEMLİ

Çok akıllı politikalarla Adana’nın kısa sürede dünyanın önemli şehirlerinden birisi olabileceğine yürekten inandığını aktaran Karakaya: “Bunu başarmak kesinlikle mümkün. Yeter ki aklın ve bilimin yolundan gidip, güç birliği yapabilelim. Adana’nın dünya kenti olmasını sağlayacak projeleri 30 yıldır bilişim sektöründe uyguluyorum. Adana’yı ‘akıllı bir kent’ haline getirmek için yapılması gerekenleri biliyorum. ‘Adana hemşehriliği’ üst kimliği modeli oluşturmak çok önemli. Adana’nın yükseltilmesi ve yüceltilmesi için ortak akılla topyekun bir çalışma gerçekleştirilmesi gerekliliği çok açık. 21. Yüzyıl akıl ve bilgi çağı. Alın teri kadar, akıl teri de önemli. Adana bu gerçeği göz ardı edemez. ” diye konuştu.

 
ŞEKİP KARAKAYA KİMDİR

1953 yılında Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da yaptı. Daha 13 yaşındayken babasın ait açık hava sinemasını 10 yıl boyunca işletti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye Bölümü’nden 1974 yılında mezun oldu. 1975-76 yıllarında, İşletme İktisadi Enstitüsü’nde Lisansüstü bir çalışma yaptı. Profesyonel meslek hayatına Sabancı Holding bünyesindeki kuruluşlarda başladı. 1981’de Sampaş Bilişim ve İletişim Sistemleri AŞ’yi kurdu. Henüz bilgisayarın “IBM” markalarla özdeşleştiği bir dönemde, SAMPAŞ’ın Türkiye’de ilk defa donanım satışı dışında yazılım, eğitim, servis ve destek faaliyetleriyle müşteri memnuniyetini hedefleyen anahtar teslimi çözüm sağlayıcı firma olmasını sağladı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la başlayan “Girişimcilik, Bilişim ve Yerelleşme” kavramını doğru algılayarak, SAMPAŞ’ın diğer tüm sektörlerdeki işlerini iptal edip, şirketi sadece “Yerel Yönetimler” sektöründe odaklanacak şekilde yapılandırdı. 1984-1994 yılları arasında, Türkiye’deki tüm il ve ilçeleri bizzat dolaşarak, 1000’den fazla belediyede Türkiye kentlerinin bilgisayarlarla donanmasını sağladı. 3 yıl Mülkiyeliler Birliği Adana Şubesi Başkanlığı, ve yine 6 yıl süreyle Adana Güçbirliği Vakfı başkanlığını yürüttü. 2002 yılında tekrar profesyonel hayatına dönen Şekip Karakaya, SAMPAŞ içinde başlattığı bir dönüşümle şu anda Avrupa’da marka haline gelen ve kısa adı AKOS olan “Akıllı Kent Otomasyon Projesi”ni hayata geçirdi. AKOS Projesiyle yurt içinde ve dışında son 4 yıl içinde 40’a yakın ödül kazandı. Halen SAMPAŞ Bilişim ve İletişim Sistemleri AŞ İcra Kurulu Başkanlığı, Akıllı Kentler Platformu Türkiye Başkanlığı görevlerini yürütmekte, Aydın Üniversitesi Marka Şehirler Akademisi’nde şehirleşme konusunda ders vermektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.