Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, bir belediye başkanı, belediye bürokratları ve çalışanlarının il yönetim kurulu toplantısına izin almadan girmesinin ve il yöneticilerini tehdit yoluyla baskı altına alınmaya çalışmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Yağ, “Belediye başkanlığı hizmet yeridir. Devletin verdiği gücü üyeye karşı, halka karşı siyaseten kullanmak hem etik değildir hem de CHP’li bir belediye başkanına yakışmamaktadır” dedi.

“İL YÖNETİMİNE BASKI KABUL EDİLEMEZ”

İl Başkanı Gökhan Yağ yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam saat 17.00’deki olağan İl yönetim kurulu toplantısına belediye başkanı ve beraberindeki yüzlerce belediye çalışanının toplantıya izin almadan girip yönetim kurulu üyelerini tehdit yoluyla baskı altına almaya çalışmasının kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti. Yağ, “Bu tür davranışlar CHP’nin hiçbir üyesine yakışmamaktadır. Partimizin bu tür olaylarla kamuoyunda tartışılmasına neden olanları halkımızın takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇUKUROVA İLÇE ÖRGÜTÜ’NÜN GÖREVDEN ALINMASI SÖZKONUSU DEĞİLDİ”

İl Yönetim Kurulu’nun iddia edilenin aksine “olağan” toplantısını gerçekleştirdiğinin altını çizen Yağ, “Çukurova İlçe Örgütü”  yönetimini görevden alma konusunun ise toplantı gündeminde yer almadığını vurguladı.

“DELEGE SEÇİMLERİYLE İLGİLİ İTİRAZLARI İNCELEMEK İL YÖNETİMİNİN GÖREVİ”

Delege seçimleriyle ilgili itirazların incelenmesinin gündem maddelerinden biri olduğunu dile getiren İl Başkanı Yağ, “Kongre yönetmeliği gereği itirazları incelemek il yönetiminin görevleri arasındadır” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİYASET DEĞİL HİZMET YERİDİR”

CHP kimliğiyle seçilerek göreve gelen bir belediye başkanının bu tür bir davranış içinde olmasının daha vahim bir durum olduğuna işaret eden CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, “Belediye başkanlığı hizmet yeridir. Devletin verdiği gücü üyeye ve halka karşı siyaseten kullanmak hem etik bir davranış değildir hem de CHP’li bir belediye başkanına yakışmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“BASKILARA KARŞIN GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YAPACAĞIZ”

‘İl Yönetim Kurulu’nun parti tüzüğüne aykırı bir karar almasının sözkonusu olamayacağının altını çizen Yağ, her bir CHP üyesinin yapılan delege seçimleriyle ilgili yasal itiraz hakkı olduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

“Delege seçimleriyle ilgili itirazları inceleyip tüzüğe aykırı bir durum olup olmadığını saptayıp, parti  tüzüğü ve kongreler yönetmeliği doğrultusunda nihai kararı vermek il yönetiminin yükümlülükleri arasındadır. Ancak ne yazık ki, dün bu görevimizi yerine getirmemiz engellenmiştir. Baskılara karşın doğruyu, hakkı ve hukuku savunacağımızdan, görevimizi layıkıyla yerine getireceğimizden ve her bir partilimizin hakkını sonuna kadar koruyacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.”