Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Adana’nın sosyal demokrat yapısı nedeniyle AKP iktidarı tarafından cezalandırıldığını belirterek, Karataş’ın da gelişmesinin önündeki en büyük engelin AKP iktidarı olduğunu söyledi. Karataş’ın Çukurova’nın turizm merkezi olabilecek bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Yağ, “Turizm Bakanı AKP Adana milletvekili olmasına rağmen, Karataş için bugüne kadar ne yapıldı. Turizm bakanı Karataş’a kör baktı” dedi.

 

“ÜLKENİN SOSYAL DEMOKRAT İKTİDARA İHTİYACI VAR”

CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, İl Başkan Yardımcıları, milletvekili adayları Burhanettin Bulut ve Nesrin Göçhan’la birlikte Karataş önce ilçe örgütünde partililerle buluştu, sonrasında esnafın ve halkın sorunlarını dinledi. CHP’nin 7 Haziran seçimleri öncesinde ve sonrasında Türkiye’yi ve halkı öne alan anlayışı nedeniyle toplumun farklı kesimlerinden ilgi gördüğünü kaydeden İl Başkanı Gökhan Yağ, ülkenin sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

 

“AKP ADANA’YI VE KARATAŞ’I CEZALANDIRDI”

CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, farklı görüşlere, inançlara, etnik kökenlere sahip insanları birleştiren, bütünleştiren anlayışıyla iktidara yürüdüğünü vurgulayan Yağ, AKP iktidarının sosyal demokrat kimliği nedeniyle Adana’yı da Karataş’ı da cezalandırdığını belirtti. Turizm Bakanı Ömer Çelik’in AKP Adana milletvekili olduğunu anımsatan Yağ, “AKP iktidarı 13 yılda Karataş için ne yaptı? Karataş hangi turizm yatırımlarını aldı. Turizm Bakanı Ömer Çelik ne yazık ki Karataş’a kör baktı” diye konuştu.

 

“AKP ADANA’YI GÖRMEZDEN GELDİ”

CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut da AKP iktidarının Adana’yı görmezden geldiğini ifade etti.  Bölgesel havaalanının Mersin’e yapıldığını, hızlı trenin A Adana’ya değil Konya’ya gittiğini belirten Bulut, ülkedeki raylı sistem projelerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından borçlarıyla birlikte devralınmasına karşın Adana’nın raylı sisteminin borcunu Adanalıların ödediğini vurguladı. Yıllar boyunca göç alan Adana’nın nitelikli göç verir hale geldiğinin altını çizen Bulut, bunun en önemli nedeninin gençlerin Adana’dan umudunu kesmesi olduğunu vurguladı. Turizm merkezi olması gereken Karataş’ın da kaderinin Adana’dan farksız olduğunu ifade eden Bulut, “Adana CHP iktidarında yeniden kalkınacak” şeklinde konuştu.

 

“ÖMER ÇELİK KARATAŞ İÇİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI”

CHP Adana Milletvekili Adayı turizmci Nesrin Göçhan ise Karataş’ın bölgenin turizm merkezi olması için 1988’den bu yana yaptığı çalışmalara değindi. Karataş’ın bu potansiyele sahip olduğunun altını çizen Göçhan, AKP Adana Milletvekili olan Turizm Bakanı Ömer Çelik’in “Karataş’a hak ettiği değeri vereceğiz” dediğini ancak Çelik’in sözünü tutmadığını söyledi. Göçhan, “Karataş bölgenin turizm merkezi olmalı. Çünkü Karataş’ın çıkış yolu turizmdir. CHP iktidarında bu potansiyeli ortaya çıkaracağız ve Türkiye’ye önemli bir turizm destinasyonu kazandıracağız. Burada yaşayan halkımız da turizm gelirleriyle kalkınacak, sosyal kültürel yatırımlarla Karataş örnek bir ilçe olacak” ifadelerini kullandı.