Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, ülkeyi içinde bulunduğu kaos ortamından CHP’nin çıkarabileceğini söyledi. Türkiye’nin sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı olduğunun altını çizen Yağ, CHP iktidarının farkının bir yıllık süreçte görüleceğini söyledi. AKP’nin halkın yoksulluğunun, toplumsal ayrışmanın istikrarı için tek başına iktidar olmak istediğini vurgulayan Yağ, “CHP iktidarında kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun; insanı insan olarak kucaklayıp Türkiye’yi yaşanabilir bir hale getireceğiz” dedi. Yağ, 
“AKP YOKSULLUĞUN İSTİKRARI İÇİN İKTİDAR OLMAK İSTİYOR”

7 Haziran genel seçimleri sonrasında ülkenin kan gölüne döndüğünü, toplumsal barışın tehlikeye düştüğünü belirten CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, 1 Kasım seçimlerinin ülkenin geleceği açısından önemine vurgu yaptı. 13 yıllık AKP iktidarının Türkiye’ye her geçen gün geriye götürdüğünü kaydeden Yağ, halkın yoksulluğa mahkum edildiğini, komşularıyla da savaş durumuna geldiğine dikkati çekti. Yağ, AKP’nin halkın yoksulluğunun, toplumsal ayrışmanın istikrarı için tek başına iktidar olmak istediğini vurguladı. 
“CHP İKTİDARINDA HALK HUZURA KAVUŞACAK”

AKP’yi iktidardan indirebilecek tek partinin CHP olduğunu dile getiren İl Başkanı Yağ, CHP iktidarında ülkenin huzura kavuşacağını söyledi. 

CHP iktidarının ilk yüz gününde “Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesine dönük düzenleme yapılacağını, Aile Sigortası Kanunu TBMM’den çıkarılacağını, kamuda taşeron işçiliğine son verilip mevcut taşeron işçilerin kadroya alınacağını ifade eden Yağ, “Yine yüz gün içinde kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az yüzde 80’inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak. Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacak, TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kurulacak. Passolig uygulaması kaldırılacak ve üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödenmesi iş buluncaya kadar ertelenecek” diye konuştu. 

“CHP’NİN BİR YILDA YAPACAKLARI”

CHP iktidarının ilk bir yılında ise toplumun refahını sağlamaya yönelik ekonomik düzenlemelerin yaşama geçirileceğini vurgulayan CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, “CHP iktidarının ilk bir yılında çiftçiye mazot 1 lira 80 kuruşa verilmeye başlanacak. Asgari ücretin vergisi kalkacak ve net asgari ücret 1500 Liraya çıkacak. Yüzde 10 Seçim barajı kalkacak. Öğrencilerin yurt sorunu çözülecek. Teşvik sistemi değişecek. Katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikası uygulanacak. Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ’lerin, ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar sıfır faizli krediye erişimini sağlayacak düzenleme çıkarılacak. Vahidi fiyat uygulamasına son verilecek, orman köylüsü sigortalı işçi statüsüyle çalıştırılacak. Böylece emeklilik hakkı kazanacak” şeklinde konuştu.

“OYLARIMIZI CHP’DE BİRLEŞTİRELİM”

1 Kasım’dan sonra daha huzurlu, daha mutlu, daha refah  bir toplum yaratmak bizim elimizde diyen CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, “1 Kasım’da sandığa gidip bu düzene son vermek için oylarımızı CHP’de birleştirelim” diye konuştu.