Ziyaeddin Yağcı mesajında, öğretmenlerin çok önemli bir misyon üstlendiklerini, günün birinde geleceği devralacak olan çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla eğittiklerini belirtip, yine onları öğretimle besleyerek, çok anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini söyledi.

Ziyaeddin Yağcı mesajının devamında şu cümlelere yer verdi;

“Öğretmenlerimiz bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip, görevlerin en soylusunu ve en kutsalını icra ederler. Ayrıca toplumumuzun öğretmene gösterdiği itibar öğretmenlerimizin hayattaki onurları ve zenginlikleridir de.

Öğretmen ile öğrencisinin bir biriyle kurduğu bağ, sınıflarla ve eğitim döneminin bitimiyle sınırlı kalmaz. Her sınıfta adeta bir ömre yayılan sevgi, saygı ve bilgi dolu farklı dünyalar kurulur. Kişiliğimizde kesinlikle izleri olan öğretmenlerimizle ilişkilerimiz aslında hayat boyu devam eder. Farkında olarak veya olmayarak kalbimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz; bazen bir sözle, bazen ise ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelirler.

Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmeleri geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.

Hayattan, hele ki insandan umudun asla kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş ve iyi eğitilmiş bir insanın dünyayı değiştirme kudretini en iyi bilen kutsal mesleğin temsilcileri olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ederken, onlara bir ömür boyu başarılar ve mutluluklar diliyor, selâm ve sevgilerimi iletiyorum.”