Bugün başlayacak olan yeni bir eğitim-öğretim yılının daha heyecanını veliler ve çocuklarla birlikte paylaştıklarını dile getiren AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, “Yaşadığımız dünya öyle bir hal aldı ki, her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri istemektedir. Bu bakımdan çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak en önemli görev halini almıştır. İşte bu önemli görevi ifa eden öğretmenlerimiz de çok kutsal bir mesleğin sahibi konumundadırlar” dedi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle yayınladığı mesajında Başkan Ziyaeddin Yağcı, çocukların ve gençlerin yaşayacağı eğitim sürecinin; onların hayatları boyunca kullanacakları temel eğitimin verildiği, zekâ ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği, bilgi ve becerilerinin arttırıldığı, tutum ve davranışların kazandırıldığı önemli bir süreç olduğunu kaydetti.

Mesajında; "Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen süre içinde eğitim sisteminin her tür ve kademesinde okul, öğretmen ve öğrenci sayısında büyük ilerleme sağlanmıştır. Bize ne mutlu ki eğitim düzeyi gittikçe yükselen bir Türkiye’de yaşıyoruz artık. Dikkat çeken ve bizleri yine sevindiren başka bir durum, toplumsal ve bireysel hayatta önemli rol oynayan eğitime olan talep her geçen gün artmaktadır. Özellikle farklı eğitim uygulamalarının hayata geçirilmesiyle, dünya milletleri ile rekabet edebilen saygın bir insan topluluğuna sahip olma açısından önemli mesafeler alınmıştır. 2002 yılında başlayan AK Parti iktidarı döneminde eğitime verilen önem öne çıkartılmıştır. Çok büyük eğitim yatırımları hayata geçirilerek, yeni yeni okullar ülkemize kazandırılırken, okullarımız kara tahtadan kurtulmuş, akıllı tahtalar, bilgisayarlar ve tabletler ile eğitim yapılır hale gelmiştir" açıklamasına yer veren Ziyaeddin Yağcı, mesajının devamında ise öğretmenleri unutmayarak, “Kıymetli Öğretmenlerimiz dünyada yaşanan değişimi ve dönüşümü iyi takip edip, ülkemizdeki gelişmenin yönünü ve niteliğini belirlemede söz sahibi olacaklardır. Adeta birer rol model olan öğretmenlerimiz bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde uygulanmasını öğretip, dünyadaki saygınlığımızı artırmadaki en önemli görevi üstlenmiş olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimizle ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim Haftasının ve 2013-2014 eğitim öğretim yılının tüm ülkemiz ve Adanamız için hayırlı geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.