Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ‘Barış Mitingi’ne katılmak üzere Ankara’ya giden sivil halkı hedef alan terör eylemini CHP örgütleri adına kınadı, siyasi partilere, “Gelin hep beraber bu terör belasına karşı bir olalım, siyasi kaygıları, vekil hesaplarını bir kenara bırakıp terörü birlikte lanetleyelim” çağrısı yaptı. İç ve dış güçler tarafından ülke üzerinde oynanan çeşitli oyunlarla, yanlış uygulanan iç ve dış politikalar sonucunda Türkiye’nin terör örgütlerinin arka bahçesi durumuna geldiğini belirten Yağ, “Ülkemize ve milletimize bu acıları yaşatanları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları, akan kandan beslenenleri CHP örgütleri olarak lanetliyoruz” dedi.

Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yönelik terör saldırısında ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı.

Terör saldırısının ardından seçim çalışmalarını askıya alan CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, il yönetim kurulu, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, milletvekili adayları ve partililerle birlikte CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

“ÜLKEMİZİN KARA GÜNLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ”

Barış mitingine yönelik terör saldırısıyla ülkenin kara günlerine bir yenisinin daha eklendiğini belirten İl Başkanı Yağ, “Saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”

İç ve dış güçler tarafından ülke üzerinde oynanan çeşitli oyunlarla, yanlış uygulanan iç ve dış politikalar sonucunda Türkiye’nin terör örgütlerinin arka bahçesi konumuna geldiğini vurgulayan Yağ, “Ülkemiz bu tabloyu hak etmiyor. Barış istemek, birlikte yaşamak istemek ne zamandan beri bu ülkede suç olmaya başladı? Biz siyasi partilere düşen görev ve sorumluluk; nereden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın, tarafların siyasi ve etnik kimliği ne olursa olsun, terörü lanetlemektir.  Çünkü terör kan ve gözyaşıdır. Terör bir insanlık suçudur” şeklinde konuştu.

TÜM SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Terörün dilinin, dininin, ırkının ve milletinin olmadığını ifade eden İl Başkanı Yağ tüm siyasi partilere, “Gelin hep beraber bu terör belasına karşı bir olalım, siyasi kaygıları, vekil hesaplarını bir kenara bırakıp terörü birlikte lanetleyelim” çağrısı yaptı.

“AKAN KANDAN BESLENENLERİ LANETLİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek bir yurttaşın dahi zarar görmemesi için birlik ve beraberlik içinde siyaset üretmeye devam edeceğinin altını çizen Yağ, şöyle konuştu:

“Ülkemize ve milletimize layık olmadığı bu acıları yaşatanları, kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanları ve akan kandan beslenenleri CHP örgütleri olarak lanetliyoruz. Ulusumuzun acısını paylaşıyor, bir daha bu tür acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz.”