2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti’den aday olan ve Büyükmangıt halkının büyük desteği ile Belediye Başkanı seçilen Tarık Yalçınkaya, yaklaşan 2014 yılı Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Ceyhan Belediye başkan adayı olmayı hedefliyor.

Büyükmangıtlı hemşehrilerinin de Tarık Yalçınkaya’yı Ceyhan’da Belediye Başkanı olarak görmek istedikleri artık iyiden iyiye konuşulmaya başladı.

Büyükmangıt Beldesine yaptığı başarılı çalışmalar ve ortaya koyduğu hizmetlerden dolayı hemşehrilerinin büyük takdirini ve beğenisini kazanan Yalçınkaya, ürettiği hizmetlerin seçimler için değil, Büyükmangıt’ın geleceği için olduğunu söyledi.

Yalçınkaya aday adaylığı ile alakalı olarak yaptığı değerlendirmede, “Doğup, büyüdüğümüz Beldemiz olan Büyükmangıt’ta ortaya koyduğumuz hizmetlerin Ceyhan’a aday adaylığımızın önünü açtığına inanıyorum. Bu inançla Ceyhan Belediye Başkanı aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Aslında daha ben 2009 yılında seçimi kazandığım gün bu yarışı kendi içimde başlatmıştım. Beldemizde yaptığımız çalışmalarımız da bu yarışın en iyi şekilde sonuçlanması açısından yakından alakalıdır. 2009 Yerel Seçimlerinde Belde halkımıza verdiğim her sözü tek tek yerine getirdim. Bunu içinde Büyükmangıtlılardan destek ve teşekkür alıyorum. İnşaallah Yüce Rabbim bize Ceyhan Belediye Başkanlığını nasip ederse çok önemli projelerimiz var. Seçimi kazanıp göreve geldiğimiz gün, Ceyhan’da sosyal hayatı canlandıracak her türlü noksanı giderecek projeleri uygulamaya koyulacağız. En önemlisi Merkezi hükumetle olan küskünlüğü ortadan kaldırıp, Ceyhan’a yapılması gereken yatırımların önünü açacağız. Bu konu beklide Ceyhan için en hayati konudur. Ama maalesef mevcut Belediye Başkanı hükumetle kavga etmeyi tercih etmiş ve Ceyhanımızın 4 yılını heba etmiştir” dedi.