Çakmak Caddesi üzerindeki Ahmet Kalfa Kültür Sokağı önünde toplanan CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup genç, "Yasadışı dinlemeler" ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan CHP Adana İl Gençlik Kolu Sekreteri Gökhan Babayiğit, CHP Gençlik Kolları olarak, toplumu ve özellikle gençliği derinden etkileyen haksızlıklar karşısında gençliğin sesini ülkenin dört bir yanında yaptıkları eylemlerle duyurmaya devam edeceklerini bildirdi. 8 yıllık AKP iktidarı döneminde hukukun hiçe sayılmasının neredeyse bir alışkanlık haline geldiğini savunan Babayiğit, bu hukuksuzluklardan en çok dikkat çekilmesi gerekenin, yasadışı dinlemeler olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hakimlerin, sanatçıların, gazetecilerin, emniyet mensuplarının, akademisyenlerin, bürokratların, işadamlarının, milletvekillerinin, kısacası toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin özel görüşmelerinin hukuka aykırı bir biçimde dinlendiği bir ülkede yaşıyoruz. Bu yasadışı dinlemeler, anayasayla korunan özel hayatın gizliliği ilkesini hiçe saymaktadır".
TOPLUM SİNDİRİLMEK İSTENİYOR
"Kanun adamlarının bile özel görüşmelerinin hukuka aykırı olarak dinlenebiliyor olması, toplumun her kesiminde kendisinin de dinlenmekte olduğu şüphesini oluşturmaktadır. Bu durum, korku toplumuna giden yolda ilk adımdır" diyen Babayiğit şöyle devam etti: "Toplum 'konuşmalarımız dinleniyor' paranoyasına sürüklenmektedir. Bu nedenle, yasadışı dinlemeler, özel hayatın gizliliği, iletişim ve ifade özgürlüğü gibi konuların anayasada yer alan sembolik birer ifadeye dönüşmesine neden olmaktadır. Ortam dinlemeleri, ateş olmayan yerden duman çıkarmanın en iyi yöntemi haline gelmiştir. Toplum bu şekilde sindirilmek istenmektedir".
HUKUKSUZLUKLARA KARŞI
SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ
Yasadışı dinlemeler ile ilgili gelişmelerin, ülkemizin faşizme doğru sürüklendiğini gösterdiğini öne süren Babayiğit, "Faşizmin ayak seslerine kulaklarımızı tıkayamayız. Korku toplumuna gidişi engellemenin tek yolu, korkmadan hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltmektir. Tüm arkadaşlarımızı, gençliği, ülkemizin içinde bulunduğu durumun farkında olmaya ve geleceğimiz için sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz" şeklinde sözlerini noktaladı. Basın açıklamasının ardından gençler, cep telefonlarını kırarak AKP'yi protesto etti. Grup, eylemin ardından sessizce dağıldı.